Ασφαλιστικές Ειδήσεις

AIG: Κόβει τα Μπόνους του 2008


Ο Αμερικανός CEO της AIG Έντουαρντ Λίντι θα λάβει μισθό… 1 δολαρίου φέτος και τον επόμενο χρόνο, ενώ τα 7 μεγαλύτερα Στελέχη του Ομίλου δε θα λάβουν καθόλου μπόνους για το 2008. Άλλα πενήντα επίσης, κορυφαία Στελέχη δεν πρόκειται να λάβουν καμία αύξηση το 2009.

Αυτή την περίοδο οι Μισθοί και τα Μπόνους των Υψηλά Ιστάμενων στις Εταιρείες απασχολούν ιδιαίτερα την Κοινή Γνώμη στην Αμερική. Μάλιστα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ζήτησε πριν από ένα μήνα από την AIG να αποκαλύψει όλα της τα Σχέδια για την Απονομή Μπόνους, Αυξήσεων και Αποζημιώσεων στα Στελέχη της.

Ο Κουόμο ανακοίνωσε ότι το ίδιο έκανε και με άλλες Εταιρείες της Wall Street που αυτή την περίοδο λαμβάνουν Κρατική Χρηματοδότηση. Δήλωσε μάλιστα ότι είναι έτοιμος να Επιβάλλει Σκληρές Κυρώσεις σε όσες δε συμμορφωθούν με το Αίτημά του, όπως η AIG. O Εισαγγελέας αυτή τη στιγμή εξετάζει τις κινήσεις της Citigroup, η οποία την Κυριακή έλαβε το μεγαλύτερο «Πακέτο» από την Κυβέρνηση από όλα όσα έχουν διανεμηθεί ως τώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΑIG, που τώρα δίνει το καλό παράδειγμα κόβοντας τα Μπόνους, λίγες μόνο μέρες από τότε που έλαβε τα 85 εκατ. δολάρια από την Κυβέρνηση, το Σεπτέμβριο, αποκαλύφθηκε ότι έδωσε εκατοντάδες δολάρια για πολυτελείς διακοπές και ταξίδια των Συνεργατών της. Στο μεταξύ έχει παγώσει η πληρωμή Μπόνους 19 εκατ. δολ. στον πρώην CEO Μάρτιν Σάλιβαν καθώς και διάφορες Πληρωμές στο Τμήμα Οικονομικών Προϊόντων ύψους 600 εκατ. δολ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
AIG: Κόβει τα Μπόνους του 2008! https://www.insurancedaily.gr/aig-%ce%ba%cf%8c%ce%b2%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-2008/