Ασφαλιστικές Ειδήσεις

AIG: «Παγώνει» συντάξεις υπαλλήλων της στις ΗΠΑ


AIG3Η American International Group ενημέρωσε τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ ότι θα «παγώσει» το παραδοσιακό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που προσφέρει στους εργαζομένους και θα ρίξει το βάρος στον συνταξιοδοτικό “κουμπαρά” 401(k).

Προστίθεται έτσι στις μεγάλες επιχειρήσεις που… εγκαταλείπουν τις εγγυημένες παροχές συνταξιοδότησης και αναζητούν νέους τρόπους ενίσχυσης των παροχών.

Το «πάγωμα» του συνταξιοδοτικού προγράμματος θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η AIG διαθέτει κεφάλαια 4,1 δισ. δολάρια για να καλύψει μελλοντικές υποχρεώσεις συντάξεων ύψους 5,7 δισ. δολαρίων, με αποτέλεσμα να εμφανίζει έλλειμμα 1,6 δισ. δολάρια.

Ο ασφαλιστικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εστιάσει στην ενίσχυση του παραδοσιακού στις ΗΠΑ προγράμματος συνταξιοδότησης 401(k) με επιπλέον ετήσιες καταβολές στους λογαριασμούς των υπαλλήλων της.

Η επιστολή που έστειλε στους εργαζομένους η AIG δεν αναφέρει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που επηρεάζει η απόφαση, ή αν το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες όπου έχει παρουσία η εταιρεία.

Η κίνηση της AIG είναι αποτέλεσμα της επιδίωξης της εταιρείας να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους και τα συνολικά της αποτελέσματα, μετά την πώληση πολλών θυγατρικών, από τα έσοδα των οποίων κατάφερε να αποπληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά πακέτα διάσωσης στην ιστορία.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + seven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
AIG: «Παγώνει» συντάξεις υπαλλήλων της στις ΗΠΑ! https://www.insurancedaily.gr/aig-%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bb%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83/