Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διακανονισμός με 7 γυναίκες από την AIG – Αντίθετος ο Bill Cosby


Επτά περιπτώσεις που αφορούσαν αγωγές δυσφήμισης που είχαν κατατεθεί από γυναίκες κατά του κψμικού Bill Cosby διευθέτησε η AIG. Θυμίζουμε ότι οι εν λόγω γυναίκες είχαν καταγγείλει την σεξουαλική τους κακοποίηση ωστόσο λόγω παραγραφής των αδικημάτων μπορούσαν να κινήσουν διαδικασίες μόνο για δυσφήμιση του ονόματός τους.

Ο αμερικανικός διεθνής όμιλος, ενεργώντας – όπως αναφέρει – βάσει του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που είχε με τον κωμικό προχώρησε σε διακανονισμό. Εν συνεχεία ωστόσο ο Cosby, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 10 ετών στην Πενσυλβάνια επειδή σύμφωνα με την κατηγορία του δικαστηρίου νάρκωσε και κακοποίησε μία γυναίκα πριν από μια δεκαετία, επέκρινε την AIG για την επίλυση των εν λόγω διαφορών με ένα Tweet στο social media: “Έχουν αποδείξει ότι δεν σκέφτονται το συμφέρον των πελατών τους, γεγονός που θα τους αναγκάσει να χάσουν πολλές επιχειρήσεις.

Εγώ (ο Bill Cosby) ουδέποτε θα διευθετήσω τυχόν αξιώσεις δυσφήμησης και θα συνεχίσω να καταθέτω ανταγωγές». Μια άλλη ανάρτηση στα social media αναφέρει: “κ. Ο Cosby δεν διευθέτησε τις υποθέσεις του με κανέναν. Δεν πληρώνει τίποτα σε κανέναν και εξακολουθεί να καταθέτει ανταγωγές. Η AIG αποφάσισε να διευθετήσει αυτές τις υποθέσεις χωρίς τη γνώση, την άδεια και / ή τη συγκατάθεση του κ. Cosby. Ο κ. Cosby αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται εναντίον του και υποστηρίζει την αθωότητά του. ”

Η AIG εξέδωσε δήλωση ότι “δεν σχολιάζει δημοσίως συγκεκριμένα ζητήματα απαιτήσεων”. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της AIG, Matthew Gallagher, δήλωσε στο CNN ότι “κάποια ασφαλιστήρια συμβόλαια παρέχουν στους ασφαλιστές την δυνατότητα να επιλύσουν τις αξιώσεις όταν ο ασφαλισμένος έχει ενημερωθεί”. Δεν είναι η πρώτη φορά που η AIG και ο Cosby έχουν διαφορετική στάση. Θυμίζουμε ότι η ασφαλιστική είχε επιχειρηματολογήσει για το ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν κάλυπτε την υπερασπιση του κωμικού με νομικά έξοδα τα οποία θα κάλυπτε η εταιρεία. Ωστόσο το δικαστήριο το 2016 αποφάσισε ότι η AIG έπρεπε να υπερασπιστεί την Cosby αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ζήτημα για το αν η AIG πρέπει να αποζημιώσει τον Cosby για τις αξιώσεις των γυναικών εναντίον του.

Πηγή: insurancejournal.com


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διακανονισμός με 7 γυναίκες από την AIG - Αντίθετος ο Bill Cosby! https://www.insurancedaily.gr/aig-diakanonismos-7-gynekes-antithetos-o-bill-cosby/