Ασφάλιση Ζωής Ειδήσεις & Νέα

Ακμάζει η ασφάλιση υγείας και στο Νομό Δράμας


nomos dramas zoi & ugeiaΣυνεχίζοντας το αφιέρωμα με τίτλο “Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Δράμας” σας παρουσιάζουμε την εικόνα που σχηματίσαμε για τον κλάδο Ζωής & Υγείας στο νομό. 

Όπως πληροφορηθήκαμε από την πλειοψηφία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, η Δράμα παρουσιάζει αύξηση στα συμβόλαια υγείας κυρίως λόγω της άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης. Ένα νοσοκομείο που υπολειτουργεί – τείνει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο Ιατρικό Κέντρο και έχει σοβαρά προβλήματα έλλειψης ειδικοτήτων και αναλώσιμων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατά καιρούς κλειστή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όταν υπάρχει ένα μεσαίο προς μεγάλο περιστατικό, οι κάτοικοι να πρέπει να πάνε στα νοσοκομεία Σερρών & Καβάλας ή ακόμη χειρότερα να ταξιδέψουν 147 χιλιόμετρα μακριά, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η απουσία διαγνωστικών κέντρων στην περιοχή δημιουργεί δυσκολίες και στις παροχές που προσφέρουν τα πρωτοβάθμια προγράμματα καθώς για υπηρεσίες που προσφέρει το συμβόλαιο δεν υπάρχουν οι γιατροί και οι υποδομές για να τους εξυπηρετήσουν.pinakas

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ασφαλιστών, ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στην περιοχή ανάμεσα σε Δράμα & Καβάλα θα έλυνε το πρόβλημα καθώς θα εξυπηρετούσε πάνω από 300.000 κατοίκους. Ένας ακόμη λόγος που οι κάτοικοι επιλέγουν να ασφαλίσουν την υγεία τους είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με παράλληλη μείωση των παροχών της δημόσιας υγείας, που τους καθιστά ακάλυπτους. Έτσι η ασφάλεια υγείας λειτουργεί ως εναλλακτική λύση σε μια κατάσταση που από μόδα του παρελθόντος, έχει εξελιχθεί σε τεράστια ανάγκη. Μια ανάγκη που μπορεί να αποσυμπιεστεί έστω και λίγο αν υπήρχε η χρήση οικογενειακών γιατρών που θα ενημέρωναν τον κόσμο και θα κρατούσαν αρχείο για τον κάθε ασθενή τους.

Όπως στην περίπτωση της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ που όπως μας πληροφόρησε η υπεύθυνη του γραφείου στη Δράμα, Παντζαρτζίδου Ιωάννα, στους χώρους τους υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο & εξοπλισμένο ιατρείο, στο οποίο ο γιατρός της εταιρείας δέχεται τους ασφαλισμένους για εξετάσεις.

Είναι αναλογική η εξέλιξη του κλάδου υγείας και στην πόλη μας, ειδικά αν συγκρίνουμε την κατάσταση με την περσινή περίοδο που είχαμε διαθέσιμα και τα unit linked προϊόντα. Φέτος παρουσιάζουμε αύξηση σε σχέση με πέρσι καλύπτοντας ένα ποσοστό περίπου 25% της νέας μας παραγωγής.” δήλωσε στον αρχισυντάκτη του Insurancedaily.gr ο Σταύρος Κόσσου, Συντονιστής Ομάδας της AXA Ασφαλιστική.

zoi & ugeia

από αριστερά ο Δαιλάκης Απόστολος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος Εθνική Ασφαλιστική, ο Αναστάσιος Παυλίδης, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων AXA Ασφαλιστική& ο Νικόλαος Καλπακίδης Επιθεωρητής Πωλήσεων Contract Insurance & Financial Services

Όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά και αποταμιευτικά προγράμματα οι ειδικοί στο χώρο όπως το γραφείο του περιφερειακού διευθυντή πωλήσεων της AXA Αναστάσιου Παυλίδη μας ενημέρωσαν ότι η Δράμα παραδοσιακά ανήκει μέσα στους 20 νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά συμβολαίων. Ότι τα τελευταία χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που ζητούν να ασφαλιστούν ή έστω να ενημερωθούν έχει πέσει σε σχέση με το παρελθόν και ότι παρατηρούνται περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος έρχεται μόνος του στα γραφεία τους και τους χτυπάει την πόρτα.

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στο Νομό Δράμας την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 παρουσιάζοντας την εικόνα του αθέμιτου ανταγωνισμού από τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων αλλά και το επίπεδο εκπαίδευσης/στρατολόγησης νέων ασφαλιστών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ακμάζει η ασφάλιση υγείας και στο Νομό Δράμας! https://www.insurancedaily.gr/akmazei-h-asfalisi-ygeias-kai-sto-nomo-dramas/