
Ανοίγει η ψαλίδα αναφορικά με τη φτώχεια στα νοικοκυριά μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας, όπως προκύπτει από νέα έρευνα που ιχνογραφεί τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η Αττική είναι σε πλεονεκτική θέση, η Κρήτη έκανε το απόλυτο come back, μετά την πανδημία με τους κατοίκους να ανεβάζουν το εισόδημά τους και τις πιο φτωχές περιφέρειες να περιλαμβάνουν τη Δυτική Ελλάδα, το βόρειο Αιγαίο και τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η μελέτη ωστόσο δεν έχει συμπεριλάβει τις επιπτώσεις της θεομηνίας Daniel στη Θεσσαλία.
της Αλεξίας Σβώλου
Συνηθίζουμε να λέμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά φαίνεται πως στην ανάπτυξη και την ευημερία των νοικοκυριών, η Αθήνα ή μάλλον η Αττική είναι σε πολύ πιο πλεονεκτική θέση από την Περιφέρεια.
Τα ευρήματα βασίζονται σε δεδομένα της έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, της γνωστής SILC που διενεργείται πανευρωπαϊκά από τη Eurostat, και ειδικότερα στην Ελλάδα από την ΕΛΣΤΑΤ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα λεπτομερή έρευνα, η οποία θίγει πολλές πτυχές του επιπέδου διαβίωσης των νοικοκυριών και, μάλιστα, πραγματοποιείται σε κυλιόμενο δείγμα – κάθε χρόνο αντικαθίσταται μόνο το ¼ του δείγματος της προηγούμενης χρονιάς.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τι θα ισχύσει για τον «κουμπαρά» των 60.000 ευρώ
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας

Εθνική Ασφαλιστική: Άντλησε €200 εκατ. από τις αγορές

Interlife: Digital Insurance Hub & νέες ψηφιακές υποδομές

To ομαδικό της DRAEGER περνάει από την NN στην Eurolife FFH

Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την INSURANCE JSC DALLBOGG


















