
Ανοίγει η ψαλίδα αναφορικά με τη φτώχεια στα νοικοκυριά μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας, όπως προκύπτει από νέα έρευνα που ιχνογραφεί τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η Αττική είναι σε πλεονεκτική θέση, η Κρήτη έκανε το απόλυτο come back, μετά την πανδημία με τους κατοίκους να ανεβάζουν το εισόδημά τους και τις πιο φτωχές περιφέρειες να περιλαμβάνουν τη Δυτική Ελλάδα, το βόρειο Αιγαίο και τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η μελέτη ωστόσο δεν έχει συμπεριλάβει τις επιπτώσεις της θεομηνίας Daniel στη Θεσσαλία.
της Αλεξίας Σβώλου
Συνηθίζουμε να λέμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά φαίνεται πως στην ανάπτυξη και την ευημερία των νοικοκυριών, η Αθήνα ή μάλλον η Αττική είναι σε πολύ πιο πλεονεκτική θέση από την Περιφέρεια.
Τα ευρήματα βασίζονται σε δεδομένα της έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, της γνωστής SILC που διενεργείται πανευρωπαϊκά από τη Eurostat, και ειδικότερα στην Ελλάδα από την ΕΛΣΤΑΤ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα λεπτομερή έρευνα, η οποία θίγει πολλές πτυχές του επιπέδου διαβίωσης των νοικοκυριών και, μάλιστα, πραγματοποιείται σε κυλιόμενο δείγμα – κάθε χρόνο αντικαθίσταται μόνο το ¼ του δείγματος της προηγούμενης χρονιάς.
Σχόλια

Έκλεισε το deal για το Ιασώ
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
H Mega Brokers εξαγοράζει την Deal Insurance
Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Brokers Union εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Mutual Assurance Net
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ψηφιακή κάρτα σε ασφαλιστικές, πράκτορες και μεσίτες: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο

Ersin Pak: «Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν και ας κοιτάξουμε μπροστά»

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εγκαινιάζει το νέο της Blog

ΕΑΕΕ & TSB: Ανταλλαγή πρακτικών Ελλάδας - Τουρκίας στις ασφαλίσεις για σεισμό

Η Ατλαντική Ένωση στηρίζει την Maxus στην Auto Athina 2026

Έκτακτη «ένεση» άνω του 1 εκατ. ευρώ στο Επικουρικό Κεφάλαιο

«insurance.mag»: Κυκλοφορεί αύριο με την free press LiFO


















