Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ακόμα πιο φιλόδοξη η νέα εποχή της Eurolife

Α. Σαρρηγεωργίου

Α. ΣαρρηγεωργίουΓια την πολύ σημαντική εξέλιξη της πώλησης του 80% του ομίλου Eurolife ERB στην Fairfax, ενημερώνει, με επιστολή προς τους συνεργάτες του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. 

Ο κ. Σαρρηγεωργίου ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συνεργάτες του, αναφέρεται στη λειτουργία και τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της καναδικής εταιρείας συμμετοχών, η οποία αποτελεί παράλληλα από τους βασικούς μετόχους της Eurobank και θέτει τους στόχους για την επόμενη ημέρα.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Σαρρηγεωργίου:

“Αγαπητοί συνεργάτες,

Από σήμερα, ο Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB, μπαίνει σε μια νέα εποχή, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. (“Eurobank”) και της Fairfax Financial Holdings Limited (“Fairfax”). Με βάση αυτή τη συμφωνία, το 80% των μετοχών της Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών θα μεταβιβαστεί από την Eurobank στο νέο μέτοχο, αφού προηγηθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις των εποπτικών αρχών, ενώ η Eurobank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 20%.

Η Fairfax είναι μία εταιρεία συμμετοχών, η οποία μέσω των θυγατρικών της, δραστηριοποιείται στη διεθνή ασφαλιστική και αντασφαλιστική αγορά καθώς και τη διαχείριση κεφαλαίων. Ιδρύθηκε το 1985 από τον σημερινό της Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κύριο Prem Watsa, έχει την έδρα της στο Τορόντο του Καναδά και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.

Η Fairfax διακρίνεται για το συνδυασμό πειθαρχημένης ανάληψης ασφαλιστικών κινδύνων και συνετής διαχείρισης κεφαλαίων με σκοπό τη συνολική απόδοση. Αυτός ο συνδυασμός την έχει οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα υψηλές αποδόσεις.

Οι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες της Fairfax λειτουργούν σε αποκεντρωμένη βάση με αυτόνομες διοικήσεις εφαρμόζοντας πολιτικές ανάληψης κινδύνων εστιασμένες και προσαρμοσμένες στις τοπικές αγορές στις λειτουργούν και αναπτύσσονται.

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί απόρροια της συνεπούς ανοδικής πορείας των εταιρειών που απαρτίζουν τον Όμιλο Eurolife τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Ρουμανία, αλλά και της καθοριστικής στήριξης του μετόχου μας. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, είναι ότι η Eurolife ERB Ασφαλιστική κατόρθωσε να κατακτήσει μέσα σε πολύ λίγα χρόνια μία από τις τρεις κορυφαίες θέσεις στην ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Σημαντικό στοιχείο της επιτυχημένης πορείας μας είναι η εκ μέρους μας αναγνώριση της σημασίας του επαγγελματία Ασφαλιστή, η οποία μας οδήγησε, παράλληλα με τη bancassurance δραστηριότητά μας, να αναπτύξουμε μαζί σας στρατηγική συμμαχία, με προφανή θετικά αποτελέσματα.

Η πολυκαναλική μας στρατηγική θα συνεχίσει να αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα και δύναμή μας.

Όταν ξεκινήσαμε αυτή τη διαδρομή, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα έχουμε τόσο επιτυχημένη πορεία. Σήμερα, δεν είναι μόνο τα στοιχεία που δείχνουν ότι η κεφαλαιακή μας επάρκεια, η συνεχής αύξηση του κύκλου εργασιών μας και η αξιοπιστία μας, κατατάσσουν τον Όμιλο Eurolife ERB στους ηγέτες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς είναι και η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πλήρους επαγγελματισμού που σφυρηλατήσαμε μεταξύ μας και αποτελούν σημαντικό μέρος της επιτυχίας μας.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Όλα αυτά τα χρόνια, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και έχουμε παρόμοιες φιλοδοξίες: να δούμε κάποτε, σύντομα πιστεύω, την ελληνική ασφαλιστική αγορά να κερδίζει, επιτέλους, τη θέση που της αξίζει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία προς όφελος του Έλληνα πολίτη.

Η νέα εποχή του Ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife ERB ανοίγεται μπροστά μας ακόμα πιο φιλόδοξη, αφού τα κοινά μας σχέδια και τις φιλοδοξίες, από σήμερα μοιράζεται μαζί μας και στηρίζει ένας επιφανής διεθνής όμιλος στον τομέα των ασφαλίσεων.

Δικαιωμένοι από τις προσπάθειές μας, ενισχυμένοι μετά την τελευταία εξέλιξη, συνεχίζουμε την παραγωγική μας συνεργασία, η οποία συνιστά και πολύτιμη συνεισφορά στην εθνική προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, για όλα όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα και να σας προσκαλέσω να συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης που μας οδήγησε στη σημερινή εξέλιξη ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική μας θέση στην αγορά.

Εύχομαι καλές γιορτές,

υγεία και χαρά στα σπίτια σας”

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 15 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ακόμα πιο φιλόδοξη η νέα εποχή της Eurolife! https://www.insurancedaily.gr/al-sarrigeorgiou-akoma-pio-filodoxi-i-nea-epochi-tis-eurolife/