Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αλλάζει την τιμολόγηση στο αυτοκίνητο η Ιnteramerican

Τάσος Ηλιακόπουλος

Νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλίστρων στον κλάδο αυτοκινήτου θα λανσάρει άμεσα η Interamerican βασίζοντας τα κριτήρια τιμολόγησης των συμβολαίων της σε δεδομένα που αφορούν τον τρόπο οδήγησης.

του Πλάτωνα Τσούλου

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing  της Interamerican, κ. Τ. Ηλιακόπουλος, η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον κάτοχο οχήματος επιθυμεί να κάνει χρήση ειδικής εφαρμογής που θα καταγράφει τη συμπεριφορά του ως οδηγού ( δηλαδή την ταχύτητα, τις επιταχύνσεις, τα δρομολόγια, την επιβράδυνση του οχήματος, τη συχνότητα χρήσης, τις αποστάσεις κ.α.) και βάσει αυτής θα υπολογίζει το ύψος του ασφαλίστρου.

Εννοείται ότι στο παραμετροποιημένο αυτό σύστημα θα λαμβάνεται υπόψη ο τύπος- τα χαρακτηριστικά του οχήματος, η ηλικία του οδηγού και η συχνότητα πρόκλησης ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιακόπουλο θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για να λειτουργήσει σε επίπεδο τιμολόγησης η εφαρμογή αυτή διότι θα πρέπει να καταγράψει, μετρήσει και αναλύσει πολλά και σύνθετα δεδομένα για μεγάλο διάστημα, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα και βάσει αυτών να αλλάξει τον τρόπο τιμολόγησης.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 − one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αλλάζει την τιμολόγηση στο αυτοκίνητο η Ιnteramerican! https://www.insurancedaily.gr/allazi-tin-timologisi-sto-aftokinito-interamerican/