Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Allianz: “Απορρόφησε” τις καταστροφές και αύξησε λειτουργικά κέρδη

Oliver Bäte

Αυξημένες απαιτήσεις κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο του 2017 ο όμιλος Allianz λόγω των φυσικών καταστροφικών γεγονότων που συνέβησαν την ίδια περίοδο. Παρόλα αυτά τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,1% και ανήλθαν σε 28,3 δις (από 27,7 το 2016) , κυρίως λόγω των θετικών αποδόσεων στους κλάδους Ζωής και Υγείας. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 2,5 (από 3) δις ευρώ, κυρίως λόγω ζημιών από φυσικές καταστροφές ύψους 529 εκατ. Ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στους κλάδους Ζωής, Υγείας και Διαχείρισης Κεφαλαίων αλλά παρέμειναν συνολικά σε υψηλό επίπεδο.

Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους μειώθηκαν κατά 17,3% σε 1,6 (από 1,9) δισ. Ευρώ, επηρεασμένα από υψηλές απαιτήσεις από φυσικές καταστροφές και εν μέρει αντισταθμίζονται από χαμηλότερα φορολογικά έξοδα. Εξαιρουμένης της επίδρασης των φυσικών καταστροφών, ο Όμιλος παρουσίασε ισχυρή απόδοση παρόμοια με τα προηγούμενα δύο τρίμηνα του έτους.

“Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ήταν δυναμικά, δεδομένων των τεράστιων φυσικών καταστροφών που επηρέασαν το τμήμα Ακινήτων & Ζημιών. Ήταν επίσης πολύ καλό να δούμε πώς οι ειδικοί μας μπορούσαν να υποστηρίξουν ενεργά τους πελάτες μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες “, δήλωσε ο Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE.

“Ο όμιλος απορρόφησε απαιτήσεις που προέκυψαν από τυφώνες, καταιγίδες και σεισμούς στο τρίμηνο και εξακολουθούσε να αυξάνει τα λειτουργικά κέρδη κατά την εννεάμηνη περίοδο.

Η κεφαλαιοποίηση μας ενισχύθηκε περαιτέρω, όπως δείχνει ο αυξανόμενος δείκτης φερεγγυότητας. Για το σύνολο του έτους, η Allianz αναμένει να αποφέρει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα με λειτουργικό κέρδος στο ανώτερο μισό του στόχου των 10,8 δισ. Ευρώ, συν ή μείον 500 εκατ. Ευρώ ».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Allianz: “Απορρόφησε” τις καταστροφές και αύξησε λειτουργικά κέρδη! https://www.insurancedaily.gr/allianz-aporrofise-tis-katastrofes-ke-afxise-litourgika-kerdi/