Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Allianz Eλλάδος
Capital Markets Monthly


Αμυντικές κινήσεις στις κεφαλαιακές επενδύσεις συνιστούν οι αναλυτές της Allianz, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Στο τελευταίο Capital Markets Monthly, που εκδίδει η Allianz Global Investors, ο αναλυτής Dennis Nacken προτείνει στους επενδυτές να ελέγξουν τη σύνθεση των χαρτοφυλακίων τους, και υπογραμμίζει την εξάπλωση της οικονομικής ανάκαμψης στις ξένες αγορές, όπως και την ενεργή δημοσιονομική και νομισματική πολιτική και ειδικότερα τα μέτρα τα οποία έλαβαν οι χώρες του ευρώ με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέτρα τα οποία θα ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους αναχρηματοδότησης των χώρων αυτών στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Βέβαια, διευκρινίζει πως, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμφώνησε στη λήψη πολιτικών μέτρων αγοράζοντας κρατικά ομόλογα, οδήγησε σε απώλεια εμπιστοσύνης ως προς τη σταθερότητα του ευρώ, με αποτέλεσμα το κοινό νόμισμα να συνεχίζει να υποχωρεί έναντι των υπολοίπων κύριων νομισμάτων.

Ο Dennis Nacken προσθέτει ότι το διαρθρωτικό πρόβλημα του υψηλού χρέους θα παραμείνει σε πολλές εκβιομηχανισμένες χώρες επιβαρύνοντας τις προοπτικές ανάπτυξής τους και ελπίζει ότι η απώλεια εμπιστοσύνης στις αγορές δεν θα μεταφερθεί στην πραγματική οικονομία.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο κίνδυνος μετάδοσης αναμένεται να παραμείνει υπό έλεγχο δεδομένης της προοπτικής ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών και της ανοδικής τάσης που καταγράφεται στις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, που ευνοεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ευρώπης,.

Το «Capital Markets Monthly» είναι διαθέσιμο στον εταιρικό διαδικτυακό τόπο της Allianz Ελλάδος www.allianz.gr.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Allianz Eλλάδος
Capital Markets Monthly! https://www.insurancedaily.gr/allianz-e%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%82capital-markets-monthly/