Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Allianz: Επικίνδυνο το Pokemon Go για τους οδηγούς


pokemon_goΤην επικινδυνότητα που απορρέει μέσα από τις συμπεριφορές των παικτών του Pokémon Go επισημαίνει η Allianz.  

Το παιχνίδι αριθμεί πολλούς παίκτες ανά τον κόσμο και πολλοί έχουν βρεθεί να κυνηγούν τα εν λόγω πλάσματα  μέσα σε εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και εθνικά μνημεία. Κάποιοι χρήστες χάνουν την αίσθηση της πραγματικότητας και εισέρχονται στον εικονικό κόσμο ενώ βρίσκονται σε πολυσύχναστους δρόμους ή σιδηροδρομικές γραμμές.

Ακόμη χειρότερη είναι η εξέλιξη σε αυτούς που παίζουν την ώρα που οδηγούν. Μέχρι τώρα, ο κατάλογος των πιο επικίνδυνων συμπεριφορών που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή μας από το δρόμο είναι να φτιάχνεται κανείς στον καθρέφτη, να ασχολείται με το κινητό του και να στέλνει SMS. Το πιο πιθανό είναι πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που ασχολούνται με κάτι άλλο ενώ οδηγούν.

Kάποιοι χάνουν την αίσθηση της πραγματικότητας και εισέρχονται στον εικονικό κόσμο ενώ βρίσκονται σε πολυσύχναστους δρόμους ή σιδηροδρομικές γραμμές.

“Τα γραπτά μηνύματα και τηλεφωνήματα είναι συχνές ενασχολήσεις για τους οδηγούς, ωστόσο επειδή τα smartphones προσφέρουν όλο και περισσότερες λειτουργίες, είναι πιθανό να προκύψουν και άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες”, αναφέρει ο Δρ Jörg Kubitzki, ειδικός στην Οδική Ασφάλεια της Allianz (ΑΖΤ). “Όταν υπάρχει απευθείας σύνδεση με παιχνίδια, οι άνθρωποι αναζητούν κινούμενες εικόνες και χρησιμοποιούν τις γνωστικές τους δεξιότητες. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνο κατά την οδήγηση.”


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 17 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Allianz: Επικίνδυνο το Pokemon Go για τους οδηγούς! https://www.insurancedaily.gr/allianz-epikindyno-to-pokemon-go-gia-tous-odigous/