

Μόλις χθες γράφαμε για την επένδυση της Munich Re σε χρυσό, απόφαση απότοκο της ανησυχίας της για τις μειώσεις επιτοκίων καταθέσεων της ΕΚΤ.
Η Munich Re είναι η πρώτη εταιρεία που ακολουθεί μια τέτοια πολιτική άμυνας, ενώ και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, καθώς είναι ο μόνος πρακτικός τρόπος για να αποφευχθεί η κατάθεση ρευστότητας στην ΕΚΤ με αρνητικά επιτόκια.
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, η ασθένεια χτύπησε και τη χώρα μας. Η Alpha Bank εξήγγειλε μείωση των επιτοκίων καταθέσεων. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων συγκεκριμένων λογαριασμών κατά 0,01% σε μεσοσταθμική βάση.
Η απόφαση της τράπεζας συνιστά απόρροια της πρόσφατης μείωσης του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, κατά 5 μονάδες βάσης.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΤτΕ: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της DALLBOGG

ΕΕΑ: Ενημέρωση στις 11/6 για το "Ξεκινώ Επιχειρηματικά"

Πόσο θα μειωθεί η εισφορά υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών

Ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Επιδοτήσεις “Ξεκινώ Επιχειρηματικά”: Ποιοι ασφαλιστικοί ΚΑΔ εντάσσονται

Οι κίνδυνοι γίνονται πιο σύνθετοι και πιο έντονοι
















