Κοινωνική Ασφάλιση

Αναδρομικές αυξήσεις στις εισφορές κύριας ασφάλισης-υγείας


Αναδρομικές αυξήσεις στις εισφορές κύριας ασφάλισης-υγείας των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων θα φέρουν οι νέες εισφορές υπέρ του επικουρικού και εφάπαξ οι οποίες θα ισχύσουν από το 2019.

Και αυτό γιατί οι εισφορές αυτές θα συμπεριληφθούν στο εισόδημα των εν λόγω επαγγελματιών, με βάση το οποίο υπολογίζονται οι εισφορές κύριας ασφάλισης-υγείας. Μέχρι τώρα, αυτό δεν είχε γίνει, καθώς οι εισφορές επικουρικού-εφάπαξ, ενώ ίσχυαν από το 2017, δεν είχαν καταλογισθεί.

Έτσι δεν είχαν συνυπολογισθεί στο εισόδημα. Άρα και οι καταβλητέες εισφορές κύριας ασφάλισης-υγείας ήταν αναλογικά χαμηλότερες.

Η συμπερίληψη των εισφορών επικουρικού-εφάπαξ στο εισόδημα των εν λόγω ασφαλισμένων θα αυξήσει αναδρομικά τις εισφορές κύριας ασφάλισης-υγείας, τόσο αναδρομικά για το 2018, όσο και για το 2019. Έτσι θα απορροφηθούν οι μειώσεις στις εισφορές κύριας ασφάλισης για όσους δηλώνουν πάνω από 7032 ευρώ ετησίως, οι οποίες θα ισχύσουν από το 2019. Εξάλλου, από το 2019 καταργείται η έκπτωση 15% στη βάση υπολογισμού των εισφορών…


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αναδρομικές αυξήσεις στις εισφορές κύριας ασφάλισης-υγείας! https://www.insurancedaily.gr/anadromikes-afxisis-stis-isfores-kyrias-asfalisis-ygias/