ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
eurolife-728x90-1gif
Home Ειδήσεις Υγεία

Ανάγκη οικοδόμησης ενός σύγχρονου και βιώσιμου ΕΣΥ

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
02/10/2024
in Υγεία
A A
Ανάγκη οικοδόμησης ενός σύγχρονου και βιώσιμου ΕΣΥ
Share on Facebook

Με επιτυχία και σημαντικούς ομιλητές πραγματοποιήθηκε από την Deloitte, για 2η συνεχή χρονιά, η εκδήλωση “Navigating the Future of Healthcare Ecosystem: Global Perspectives Through Local Lens”, η οποία προσέφερε μια δημιουργική πλατφόρμα διαλόγου για τις νέες τάσεις, προοπτικές αλλά και τις προκλήσεις που αφορούν το μέλλον των συστημάτων υγείας, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα στο ΕΣΥ.

Όπως συζητήθηκε, η ανάγκη για στρατηγικές προσεγγίσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι επιτακτική, καθώς οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις μεταμορφώνουν ριζικά τον χώρο της υγείας. Παράλληλα, τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν κρίσιμες προκλήσεις, όπως η γήρανση του πληθυσμού, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, η ανάγκη ενδυνάμωσης των ασθενών και οι ανισότητες πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη.

Διαβάστε Επίσης

Η Deloitte και η Maxima Insurance ενισχύουν τον Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου

Η Deloitte και η Maxima Insurance ενισχύουν τον Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου

Jul 14, 2025
efood, Interamerican, Anytime, Deloitte και NAK συμβάλλουν ενεργά στη διάσωση των δασών της Αττικής

efood, Interamerican, Anytime, Deloitte και NAK συμβάλλουν ενεργά στη διάσωση των δασών της Αττικής

Jul 1, 2025

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας στην ομιλία του με θέμα τον μετασχηματισμό της Υγείας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης ενός σύγχρονου και βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Υγείας – ΕΣΥ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για εμάς στο Υπουργείο Υγείας, αποτελεί υψίστης σημασίας όχι μόνο το να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε αλλά και να διαφυλάξουμε ότι στο μέλλον θα εξακολουθούμε να προσφέρουμε με αξιοπρέπεια και συνέπεια ακόμα καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν και διαπερνούν οριζόντια όλο το ΕΣΥ, καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια για να αμβλύνουμε τα όποια προβλήματα, να βελτιώσουμε τις συνθήκες και να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες προς τους συνανθρώπους μας. Αυτή τη στιγμή διανύουμε μία περίοδο που πραγματικά προσπαθούμε να οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ. Ένα ΕΣΥ που θα είναι δίπλα στον πολίτη αλλά και ένα ΕΣΥ που μας αξίζει και που είμαστε περήφανοι για αυτό».

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Ανάπτυξης στην ομιλία της με άξονα την καινοτομία στις βιοεπιστήμες υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει την καινοτομία στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας πως: «Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση της Έρευνας και της Καινοτομίας και στην ιατρική. Από το σύνολο των έργων που χρηματοδοτούμε, άλλα έχουν ολοκληρωθεί και ενσωματώνονται πλέον στην ιατρική και άλλα είναι σε προχωρημένη φάση και αναμένεται να ολοκληρωθούν. Έργα που δημιουργούν αλυσίδες αξίας για τη χώρα μας και σίγουρα μετασχηματίζουν, βελτιώνουν και ενισχύουν το σύστημα υγείας μας. Με κάθε έργο που υλοποιείται, φέρνουμε την επιστήμη πιο κοντά στον Άνθρωπο, προσφέροντας λύσεις για ένα πιο υγιές μέλλον για όλους».

Ο Γιώργος Φράγκος, ConsultingPartner και ΗumanCapitalLeader της Deloitte δήλωσε: Η Deloitte συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα της υγείας, αναπτύσσοντας λύσεις και προτάσεις που στοχεύουν σε ένα πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας για όλους αλλά και οικοδομώντας έναν ανοικτό, διαδραστικό και κυρίως εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στους εμπλεκόμενους – κάτι που προσδοκούμε ακόμη πιο έντονα μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης ετήσιας εκδήλωσής μας για το μέλλον του οικοσυστήματος υγείας στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν μια σειρά από θεματικές σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα, και να αξιοποιήσουν περαιτέρω την καινοτομία με στόχο τον μετασχηματισμό της υγειονομικής περίθαλψης:

– Συζητήθηκε το πώς ο τομέας της υγείας θα ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για εξατομικευμένες υπηρεσίες, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της εμπειρίας του ασθενή και στην παροχή ποιοτικής φροντίδας.

– Αναφέρθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Βιομηχανία και το πώς μπορεί να εξασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

– Παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι ευκαιρίες που έχει η Ελλάδα να αναδειχθεί σε κόμβο καινοτομίας στον τομέα της υγειονομικής τεχνολογίας και της κλινικής έρευνας.

– Αναλύθηκαν οι εκτιμώμενες επιπτώσεις της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Gen AI) στις επιστήμες υγείας.

– Μελετήθηκε το ζήτημα της υγειονομικής ισότητας στην Ελλάδα, εξετάζοντας τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η πρόσβαση και η φροντίδα για όλους τους πολίτες με παράλληλη αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μια σειρά από σημαντικούς ομιλητές: Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γενικός Διευθυντής, Boehringer Ingelheim, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, CEO, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, CEO, Elevate Greece, Ευαγγελία Κοράκη, CEO, HACRO, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Pharma Innovation Forum, Dr. JoranLokkerbol, Program Director EAISI Academy, Technical University Eindhoven, Γεώργιος Λούντος, CEO, BioEmission Technology Solutions, Μαρία Μακριδάκη, Business Development, Innovation Manager, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Όλγα Μπαλαούρα, Διοικήτρια, 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, Παναγιώτης Μπαράς, Διευθύνων Σύμβουλος, Philips Hellas S.A, Αναστάσιος Σαμουηλίδης, Government Affairs Officer, Ένωση Ασθενών Ελλάδας, Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής, ΣΦΕΕ.

Παρουσιάστηκε επίσης το πλαίσιο της Deloitte για το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης, δίνοντας έμφαση στις στρατηγικές που μπορούν να ενισχύσουν τα εθνικά συστήματα υγείας με βάση την ωριμότητα κάθε χώρας.

Όπως αναφέρθηκε, ενώ οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις φέρνουν επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη, τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν μία σειρά από προκλήσεις, όπως αύξηση του μέσου όρου ηλικίας, ενδυνάμωση των πολιτών/ασθενών που αλλάζει τα χαρακτηριστικά της ζήτησης, ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ανισότητες και αυξανόμενο κόστος της καινοτομίας που δεν μπορεί να καλυφθεί με τα παραδοσιακά συστήματα χρηματοδότησης.

Για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των συστημάτων, απαιτείται ένας ουσιαστικός μετασχηματισμός, μία πορεία προς αυτό που ορίζεται ως Future of Health. Σύμφωνα με την Deloitte, η αλλαγή κινείται προς 5 βασικές κατευθύνσεις:

  • Έμφαση στην πρόληψη και την ευημερία
  • Ενίσχυση της εμπειρίας του πολίτη με αξιοποίηση δεδομένων και ψηφιακών τεχνολογιών
  • Έλεγχος του κόστους με έμφαση στην προληπτική φροντίδα και σε ευέλικτα μοντέλα παροχής υπηρεσιών
  • Υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας μέσω της αξιοποίησης ψηφιακών μέσων
  • Προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στην υγεία

Η Ελλάδα καλείται να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση αντιμετωπίζοντας παράλληλα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας που είναι συνάρτηση ιστορικών, πολιτισμικών και οικονομικών παραγόντων.

To πλαίσιο που έχει αναπτύξει η Deloitte προκρίνει στρατηγικές κατευθύνσεις ανάλογα με την ωριμότητα της κάθε χώρας στην πορεία προς το Future of Health. Σύμφωνα με αυτό, χώρες με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας θα πρέπει να προτεραιοποιήσουν την ενίσχυση της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας, την αξιοποίηση ψηφιακών λύσεων, την ανάπτυξη νέων μοντέλων παροχής υπηρεσιών υγείας (αποκεντρωμένα και ψηφιακά δίκτυα) και να δώσουν έμφαση σε συνεργατικές λύσεις ώστε να αξιοποιήσουν όλες τις πολλαπλασιαστικές δυνάμεις του ευρύτερου οικοσυστήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όλες οι ομάδες ενδιαφερομένων (πολιτεία, πολίτες/ασθενείς, επαγγελματίες υγείας, πάροχοι υπηρεσιών υγείας, φαρμακοβιομηχανία, εταιρείες healthtech/medtech, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κ.α.) καλούνται να συνεργαστούν στενά στη βάση της αναγνώρισης προτεραιοτήτων (γρήγορες νίκες αλλά και δομικές αλλαγές), της κατάθεσης ρεαλιστικών προτάσεων και της αναγνώρισης καινοτόμων λύσεων.

Tags: Deloitte
icsbanner-insurance-daily-111png

Related Posts

Περισσότερα από 1 εκατ emails έστειλε ο ΕΟΜ για να ενημερώσει τους πολίτες για τη δωρεά οργάνων και συνεχίζει…..
Υγεία

Περισσότερα από 1 εκατ emails έστειλε ο ΕΟΜ για να ενημερώσει τους πολίτες για τη δωρεά οργάνων και συνεχίζει…..

by Insurancedaily Editorial Team
Oct 9, 2025
Affidea και ΕΚΠΑ Ενώνουν Δυνάμεις για την Πρόοδο της Νευρολογίας και της Ιατρικής Έρευνας
Υγεία

Affidea και ΕΚΠΑ Ενώνουν Δυνάμεις για την Πρόοδο της Νευρολογίας και της Ιατρικής Έρευνας

by Insurancedaily editorial team
Oct 8, 2025
Ερρίκος Ντυνάν: Μέγιστη ακρίβεια στην απεικόνιση PET/CT με ΑΙ
Υγεία

Ερρίκος Ντυνάν: Μέγιστη ακρίβεια στην απεικόνιση PET/CT με ΑΙ

by Insurancedaily editorial team
Oct 7, 2025
Ανακοινώνεται σήμερα το deal PureHealth και CVC Capital
Υγεία

Ανακοινώνεται σήμερα το deal PureHealth και CVC Capital

by Insurancedaily editorial team
Oct 6, 2025
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ημερίδα με θέμα «Λοιμώξεις στη Μαιευτική και Γυναικολογία»
Υγεία

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ημερίδα με θέμα «Λοιμώξεις στη Μαιευτική και Γυναικολογία»

by Insurancedaily editorial team
Oct 6, 2025
Πως θα υπολογίζεται ο δείκτης για τις αυξήσεις στα ισόβια προγράμματα υγείας
Υγεία

Πως θα υπολογίζεται ο δείκτης για τις αυξήσεις στα ισόβια προγράμματα υγείας

by Insurancedaily editorial team
Oct 3, 2025
Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία
Υγεία

Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία

by Insurancedaily editorial team
Oct 3, 2025
Συναγερμός για τις λοιμώξεις στην κοινότητα και τα πανανθεκτικά μικρόβια στα νοσοκομεία
Υγεία

Τι αναφέρει η ΚΥΑ για τον καθορισμό του Ετήσιου Δείκτη ασφαλίσεων υγείας (ΕΔΑ)

by Insurancedaily editorial team
Oct 2, 2025
neuraCare: Το 1ο δίκτυο Κέντρων Αριστείας στη Νευρολογία “χτίζει” η Affidea
Υγεία

neuraCare: Το 1ο δίκτυο Κέντρων Αριστείας στη Νευρολογία “χτίζει” η Affidea

by Insurancedaily editorial team
Oct 2, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
300x250-4gif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
banner-300x250-cyprialifegif

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Εθνική Ασφαλιστική βραβεύτηκε στα Content Marketing Awards 2025

    Η Εθνική Ασφαλιστική βραβεύτηκε στα Content Marketing Awards 2025

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Από την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στο Νόμπελ Ειρήνης

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Συμφωνία ΜΙΝΕΤΤΑ – BOC για την υιοθέτηση λογισμικού BPM

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
  • ΕΑΔΕ: Νέο λογότυπο και καμπάνια ενημέρωσης για την αξία των διαμεσολαβητών

    1 shares
    Share 0 Tweet 0
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ