Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ανασχηματίζονται οι Διευθύνσεις Πωλήσεων στην Ασφαλιστική Αγορά


kolaz_asfalistiki_agora

(Από αριστερά) Γ. Καντώρος, Σ. Ρατσιάτου, Μ. Σωτηράκος, Μ. Τάτσης

Σαν …Domino Effect ήρθαν οι αλλαγές στις διευθύνσεις πωλήσεων των Ασφαλιστικών Εταιρειών με υψηλή δραστηριότητα να παρατηρείται σε περισσότερες από έξι εταιρείες. 

του Νίκου Μωράκη 

Το χορό των μεγάλων αλλαγών άνοιξε – σίγουρα εν αγνοία της – το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 η επί 13 χρόνια Γενική Διευθύντρια Πωλήσεων της NN Σοφία Ρατσιάτου η οποία αποχώρησε από τη θέση της αφήνοντάς την κενή. Στη συνέχεια και καθώς η NN επισημοποιούσε την αποχώρηση της κ. Ρατσιάτου με δελτίο τύπου, η είδηση ότι βρέθηκε ο νέος Εμπορικός Διευθυντής στην Groupama – μια θέση που έμεινε κενή μετά την προαγωγή του κ. Κάτσιου σε Γενικό Διευθυντή – ήρθε σαν αστραπή με τον Κωνσταντίνο Σεμερτζόγλου, επικεφαλής του Eurolife Experience Center να αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα.

Και ενώ η αγορά είχε ήδη αρχίσει να μεταφράζει τι αλλαγές θα φέρουν αυτές οι δύο κινήσεις στις διευθύνσεις πωλήσεων των εταιρειών, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 άνοιξαν στην κυριολεξία οι ασκοί του Αιόλου.

Πρώτη μεγάλη είδηση που έσκασε σαν βόμβα στην Αγορά ήταν η κίνηση ματ του Μιχάλη Σωτηράκου να αποχωρήσει από τη θέση του στην Generali και να αναλάβει την ίδια ημέρα καθήκοντα Διευθυντή Πωλήσεων στην NN. Μαζί του και οι κ. Κουγιουμτζής, Οικονόμου οι οποίοι ανέλαβαν αντίστοιχα τις διευθύνσεις Υγείας και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού. Έτσι η NN αναπλήρωσε με συνοπτικές διαδικασίες την απώλεια από την αποχώρηση της κ. Ρατσιάτου με την κ. Πολιτοπούλου να έχει δημιουργήσει – μέχρι στιγμής – το νέο team με το οποίο θα ηγηθεί της Εταιρείας.

Μια εξέλιξη που κανείς δεν φανταζόταν καθώς από τηλέφωνα που λάβαμε στα γραφεία μας το πρωί της Πέμπτης, φάνηκε η έκπληξη στελεχών και ασφαλιστών για τη μεταγραφή του κ. Σωτηράκου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ίδια ημέρα πληροφορούμαστε ότι και η Εθνική Ασφαλιστική σχεδιάζει αλλαγές στο τμήμα πωλήσεων της. Έτσι το κενό του κ. Κουγιουμουτζή αναπλήρωσε ο Σ. Σοφόπουλος ως Διευθυντής Υποστήριξης Πωλήσεων, ο κ. Τάτσης ανέλαβε και τη διεύθυνση του δικτύου agency – εκτός από αυτή των Μεσιτών και Πρακτόρων που διατηρούσε ενώ νέες αρμοδιότητες ανέλαβε και ο κ. Σηφάκης.

Τέλος, μια όχι και τόσο ξαφνική είδηση επισημοποιήθηκε και το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2016 καθώς η Interamerican μέσω Δελτίου Τύπου σφράγισε τις φήμες που υπήρχαν ότι ο Γιάννης Καντώρος, μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών της Εταιρείας, ανέλαβε και επίσημα Διευθύνων Σύμβουλος.

Πολλές και ξαφνικές λοιπόν οι αλλαγές στην Ασφαλιστική Αγορά σε επίπεδο στελεχών. Σαν ένας συγχρονισμένος ανασχηματισμός αναγκαίος για την ολοκλήρωση της μεταβατικής φάσης στην οποία κινείται η αγορά τα τελευταία χρόνια. Μιας φάσης η οποία θα δημιουργήσει τους νέους leaders της αγοράς σε κάθε κλάδο και θα καθορίσει ποια κανάλια διανομής θα πρωταγωνιστήσουν την “επόμενη μέρα”. Μένει να δούμε τώρα ποια θα είναι τα νέα στελέχη που θα αναλάβουν τις θέσεις σε Generali & Eurolife που έμειναν κενές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ανασχηματίζονται οι Διευθύνσεις Πωλήσεων στην Ασφαλιστική Αγορά! https://www.insurancedaily.gr/anaschimatizonte-i-diefthynsis-poliseon-stin-asfalistiki-agora/