Ασφαλιστικές Ειδήσεις

“Ανοίγουν” οι προσφορές για την Εθνική – Fosun και Exin στα 800 εκατ.


Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την Εθνική Ασφαλιστική, καθώς σήμερα αναμένεται να ανοίξουν οι συμβουλευτικές εταιρείες (Morgan Stanley και η Goldman Sachs) που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν ελέγχους και διαδικασίες τις προσφορές που έχουν κατατεθεί από τις 3 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το insurance insider οι βασικότεροι διεκδικητές είναι η κινεζική Fosun και και η start up Exin, των οποίων οι προσφορές βρίσκονται πολύ κοντά.

Προσφορές προς την Εθνική Τράπεζα έχουν καταθέσει και οι άλλες δύο εταιρείες  οι κινεζικές  Gonbao και Wintime, ωστόσο σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το insider οι δύο επικρατέστεροι παίκτες, Fosun και Exin, έχουν τοποθετήσει το τίμημα της αγοράς λίγο πιο κάτω από τα 800 εκατ. ευρώ ή $ 853εκατ. και αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό μόνο το 80% των μετοχών να πουληθεί.

H ελληνοαμερικανική κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι Κανελλόπουλος – Αδαμαντιάδης, το fund Kalamos και η Exin, έχει σαν πλειοδότη την Calamos Asset Management με επικεφαλής το Ελληνο-Αμερικανό δισεκατομμυριούχο John Calamos, ο οποίος έχει ισχυρές διασυνδέσεις στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το insurance insider τον Ιανουάριο αποκαλύφθηκαν οι τέσσερις διεκδικητές της Εθνικής Ασφαλιστικής , ενώ ένα μηνα νωρίτερα οι “ενδεικτικές” προσφορές ανέβαζαν το τιμημα της εταιρείας στα περίπου 600-700 εκατ. ευρώ. Πάντως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει καθώς θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 12 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
“Ανοίγουν” οι προσφορές για την Εθνική - Fosun και Exin στα 800 εκατ.! https://www.insurancedaily.gr/anigoun-i-prosfores-gia-tin-ethniki-fosun-ke-exin-sta-800-ekat/