
Αύξηση 6,8% κατέγραψαν οι ασφαλίσεις / συντάξεις των Ελλήνων το 2023 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη που παρουσίασαν πέρυσι τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των ελληνικών νοικοκυριών, τα οποία σε σύνολο ενισχύθηκαν κατά 7,4%, καταγράφοντας τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης στη Δυτική Ευρώπη (εξαιρουμένης της Σουηδίας).
Του Πλάτωνα Τσούλου
Ωστόσο το μερίδιο των ασφαλίσεων / συντάξεων των Ελλήνων στο συνολικό χαρτοφυλάκιο παρέμεινε χαμηλό, στο 6%.
Τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης στο εξεταζόμενο διάστημα κατέγραψαν τα χρεόγραφα και οι μετοχικοί τίτλοι, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά 23,9%, ενδυναμώνοντας το μερίδιό τους στο συνολικό χαρτοφυλάκιο στο 38%. Αντίθετα οι καταθέσεις εμφάνισαν μείωση κατά 1,1%, με το μερίδιό τους επίσης να περιορίζεται στο 53%.
Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς εκτιμούν ότι φέτος οι ασφαλίσεις / συντάξεις των Ελλήνων θα εμφανίσουν υψηλότερες επιδόσεις, οι οποίες, με και την εφαρμογή των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, το 2025 θα καταγράψουν ακόμη υψηλότερα ποσοστά ανόδου.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Τι θα ισχύσει για τον «κουμπαρά» των 60.000 ευρώ
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας

Εθνική Ασφαλιστική: Άντλησε €200 εκατ. από τις αγορές

Interlife: Digital Insurance Hub & νέες ψηφιακές υποδομές

To ομαδικό της DRAEGER περνάει από την NN στην Eurolife FFH

Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την INSURANCE JSC DALLBOGG

















