
Αύξηση 6,8% κατέγραψαν οι ασφαλίσεις / συντάξεις των Ελλήνων το 2023 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη που παρουσίασαν πέρυσι τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των ελληνικών νοικοκυριών, τα οποία σε σύνολο ενισχύθηκαν κατά 7,4%, καταγράφοντας τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης στη Δυτική Ευρώπη (εξαιρουμένης της Σουηδίας).
Του Πλάτωνα Τσούλου
Ωστόσο το μερίδιο των ασφαλίσεων / συντάξεων των Ελλήνων στο συνολικό χαρτοφυλάκιο παρέμεινε χαμηλό, στο 6%.
Τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης στο εξεταζόμενο διάστημα κατέγραψαν τα χρεόγραφα και οι μετοχικοί τίτλοι, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά 23,9%, ενδυναμώνοντας το μερίδιό τους στο συνολικό χαρτοφυλάκιο στο 38%. Αντίθετα οι καταθέσεις εμφάνισαν μείωση κατά 1,1%, με το μερίδιό τους επίσης να περιορίζεται στο 53%.
Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς εκτιμούν ότι φέτος οι ασφαλίσεις / συντάξεις των Ελλήνων θα εμφανίσουν υψηλότερες επιδόσεις, οι οποίες, με και την εφαρμογή των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, το 2025 θα καταγράψουν ακόμη υψηλότερα ποσοστά ανόδου.
Σχόλια

Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Insurance Awards FM 2026: Έως τις 7/8 η κατάθεση των ερωτηματολογίων
Τι προβλέπει ν/σ για κρατικές αποζημιώσεις επιχειρήσεων
Σε φάση "alert" η ασφαλιστική αγορά λόγω των πυρκαγιών
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Όμιλος Generali: Αύξηση 5,8% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα

ERGO: Έκτακτος μηχανισμός προκαταβολών και κλιμάκια συνεργατών για τις φωτιές

Μετοχές και ΑΚ «άσοι» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης συμπληρώνει 40 χρόνια

Σε φάση "alert" η ασφαλιστική αγορά λόγω των πυρκαγιών

Anytime και Public αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Πιστοποιημένο διαμεσολαβητή στα ΤΕΑ και φορολογικά κίνητρα στον 3ο πυλώνα

















