Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ανοδική κίνηση 1,2% στην ασφαλιστική παραγωγή με αισιόδοξα μηνύματα

Δημήτρης Μαζαράκης

Με θετικό πρόσημο κινήθηκε η ασφαλιστική αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε ασφαλίσεις ζημιών και ζωής. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΑΕΕ η πορεία της ασφαλιστικής αγοράς το α’ εξάμηνο του 2017, καταγράφει αύξηση 1,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς. Στην έρευνα προσμετρήθηκαν τα αποτελέσματα 50 ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της ΕΑΕΕ, που αντιπροσωπεύουν το 97,2% περίπου της συνολικής παραγωγής.

Όπως αναφέρει ο  Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Δημήτρης Μαζαράκης «η πρόσβαση σε επαρκείς υπηρεσίες υγείας και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης στο μέλλον αποτελούν πρωταρχικές ανάγκες των πολιτών στην Ελλάδα του σήμερα. Η τάση αυτή βλέπουμε να αποτυπώνεται σταδιακά με την αύξηση της ζήτησης προγραμμάτων υγείας, ομαδικών συνταξιοδοτικών και επενδυτικών. Ως κλάδος διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία και συναισθανόμαστε τη βαρύτητα του ρόλου που μας αναλογεί.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την δημιουργία σύγχρονων και εξατομικευμένων λύσεων και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ολοένα  καλύτερη σχέση κόστους / παροχής.  Η Ιδιωτική Ασφάλιση στηρίζει και θα στηρίζει την αξιοπρέπεια του Έλληνα».

Με βάση την έρευνα  οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζουν συνολική αύξηση 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και οι ασφαλίσεις Ζημιών επηρεασμένες από τα προγράμματα υγείας σημειώνουν αύξηση 1% για το ίδιο διάστημα παρουσιάζοντας μικτή εικόνα. Στο θετικό πρόσημο συνεισέφερε ο περιορισμός του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων που παρατηρείται από τον Ιούνιο.

Δείτε εδώ την έρευνα


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ανοδική κίνηση 1,2% στην ασφαλιστική παραγωγή με αισιόδοξα μηνύματα! https://www.insurancedaily.gr/anodiki-kinisi-12-stin-asfalistiki-paragogi-esiodoxa-minymata/