Κοινωνική Ασφάλιση

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στα ταμείαΣήμερα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις – ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρεή προς τα ταμεία.

Η εν λόγω πλατφόρμα θα ”φιλοξενηθεί” στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την 30η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση το νομοσχέδιο το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση, στην εν λόγω ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλα τα χρέη προς τα ταμεία. Ωστόσο, ειδικά τα χρέη προς τον τέως ΟΑΕΕ και το τέως ΕΤΑΑ για την περίοδο 2002-2016 μπορούν να επανυπολογισθούν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου. Έτσι θα μειωθούν δραστικά. Τα χρέη προς τον τέως ΟΓΑ και το τέως ΙΚΑ δεν επανυπολογίζονται. Προβλέπεται, επίσης, ”κούρεμα”  των προσαυξήσεων και των προστίμων για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση. Διαγράφεται το 85% για τους επαγγελματίες, το 100% για τους αγρότες και το 50% -100% για τους εργοδότες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στα ταμεία! https://www.insurancedaily.gr/anoigei-simera-i-platforma-gia-tis-120-do/