ΥΓΕΙΑ

Αντιμέτωπες με ποινικές διώξεις 5 φαρμακευτικές

medicine-bottles-and-tablets-on-wooden-desk_1387-420

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στις ΗΠΑ ερευνούν φαρμακευτικές εταιρείες για το κατά πόσο θα τους ασκήσουν ποινικές διώξεις σχετικά με τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων αναλγητικών οπιοειδών που συνέβαλαν στην επιδημία οπιοειδών στις ΗΠΑ.

Οι πέντε εταιρείες που έλαβαν κλήσεις από το Γραφείο Εισαγγελέα των ΗΠΑ είναι οι Teva Pharmaceutical Industries Ltd., Mallinckrodt Plc, Johnson & Johnson και Amneal Pharmaceuticals Inc. και ο διανομέας McKesson Corp. Σχετική αναφορά στην εν λόγω έρευνα έγινε και από την Wall Street Journal. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο και οι εισαγγελείς αναμενόταν να βρεθούν μπροστά και σε άλλες εταιρείες.

Η WSJ δήλωσε επίσης ότι ο διανομέας AmerisourceBergen Corp. είχε λάβει κλήτευση ως μέρος της έρευνας. Οι μετοχές της AmerisourceBergen, της Amneal, της Teva, της Mallinckrodt και της McKesson κατέγραψαν πτώση 3% έως 9%, ενώ οι μετοχές της J & J μειώθηκαν οριακά μετά την έκθεση. Η αποκάλυψη ότι στην ‘έρευνα ήταν και η J&J έγινε από το Reuters τον Οκτώβριο.

Οι φαρμακευτικές έχουν έρθει αντιμέτωπες με χιλιάδες αγωγές από τους γενικούς εισαγγελείς, τις τοπικές κυβερνήσεις και κοινωνικές ομάδες, με την κατηγορία ότι τροφοδότησαν μια κρίση εθισμού στα οποιοειδή, τα οποία συνέβαλαν σε περισσότερους από 400.000 θανάτους από το 1997.

Τον Ιούλιο, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κίνησαν διαδικασίες κατά διανομέα φαρμάκων στο Οχάιο, την Miami-Luken Inc., για τη μεταφορά εκατομμυρίων χαπιών οπιοειδών στην επαρχία Appalachia. Η εταιρεία απέστειλε 3,7 εκατομμύρια χάπια υδροκωδόνης από το 2008 έως το 2011 σε φαρμακείο στο Κέρμιτ, στη Δυτική Βιρτζίνια, μια πόλη μόλις 400 ατόμων, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Το 2016, ο διανομέας Cardinal Health Inc συμφώνησε να πληρώσει 44 εκατομμύρια δολάρια για την επίλυση ισχυρισμών ότι παραβίασε το νόμο με ασυνήθιστα μεγάλες παραγγελίες οξυκωδόνης χωρίς να τις αναφέρει.

Πηγή: Insurance Journal


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αντιμέτωπες με ποινικές διώξεις 5 φαρμακευτικές! https://www.insurancedaily.gr/antimetopes-me-tin-katigoria-egklima/