ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Αντιμέτωπο με πρόστιμο 124 εκατ. δολαρίων το Marriott


Η επίθεση από χάκερς που δέχτηκε το Mariott και οδήγησε στην έκθεση δεδομένων εκατομμυρίων πελατών μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο 124 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κυβερνοεπίθεση που έγινε το 2018 εξέθεσε δεδομένα 339 εκατ. πελατών εκ των οποίων τα 7 εκατ. άνηκαν σε Βρετανούς πολίτες. Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση της British Airways η αρμόδια ελεγκτική αρχή πρότεινε πρόστιμο 183.4 εκατ. λιρών.

Το προτεινόμενο πρόστιμο στην περίπτωση του Mariottt αναδεικνύει έναν κίνδυνο που ελλοχεύει σε συγχωνεύσεις και εξαγορές. Ειδικότερα σύμφωνα με την ICO η Marriott απετυχε να επιδείξει τη δέουσα επιμέλεια κατά την απόκτηση της Starwood Hotels & Resorts. Η επίθεση πιθανότατα έλαβε χώρα το 2014 και στόχευσε μια βάση δεδομένων Starwood, δύο χρόνια πριν από την απόκτηση της εταιρείας από την Marriott.

Το ICO δήλωσε ότι η Marriott συνεργάστηκε με την έρευνα της ρυθμιστικής αρχής και βελτίωσε την ασφάλειά της από τότε που ανακάλυψε την παραβίαση πέρυσι. Η ρυθμιστική διαδικασία επιτρέπει στη Marriott να αμφισβητήσει το πρόστιμο που η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει.

“Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την ανακοίνωση προθέσεων από την ICO, την οποία θα αμφισβητήσουμε”, δήλωσε ο Chief Executive Officer της Marriott Arne Sorenson σε ξεχωριστή δήλωση. “Λυπούμαστε βαθύτατα για το περιστατικό που συνέβη. Παίρνουμε πολύ σοβαρά την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των πληροφοριών των επισκεπτών και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να ανταποκριθούμε στο πρότυπο αριστείας που προσδοκούν οι πελάτες μας. “

Το πρόστιμο ανέρχεται στο 2,4% περίπου των συνολικών εσόδων 12 μηνών της Marriott.

Πηγή: Insurance Journal


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αντιμέτωπο με πρόστιμο 124 εκατ. δολαρίων το Marriott! https://www.insurancedaily.gr/antimetopo-me-prostimo-124-ekat-dolario/