Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Aon Benfield: Νέο Πρόγραμμα για Καταστροφές από Ανεμοθύελλες στην Ευρώπη

aon_logo

aon_logoΗ Aon Benfield Group Ltd. παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα για κινδύνους από καταστροφές που προκαλούν οι ανεμοθύελλες στην Ευρώπη σύμφωνα με δηλώσεις από το τμήμα αντασφαλίσεων της Εταιρείας.

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό προς όλους και μπορεί να προσαρμοστεί στον κάθε χρήστη διαφορετικά ανάλογα τον κίνδυνο, υποστηρίζει η εταιρεία. Σύμφωνα με τον Adam Podlaha, επικεφαλής της ομάδας στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, η ομάδα ξεκίνησε το σχεδιασμό του το 2008.

Οι ανεμοθύελλες είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην Ευρώπη, εξήγησε ο Podlaha σε συνέντευξη τύπου, στηρίζοντας τα λεγόμενά του στις πρόσφατες μεγάλες φυσικές καταστροφές σε πολλά μέρη της ηπείρου. Στόχος της Aon Benfield ήταν να αναπτύξει ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους χρήστες – διαχειριστές κινδύνου, ασφαλιστές και αντασφαλιστές – να σχηματίσουν την δική τους άποψη για τους εν λόγω κινδύνους.

Το μοντέλο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κολωνία στη Γερμανία. Χρησιμοποιεί δεδομένα που προκύπτουν από ένα παγκόσμιο κλιματικό μοντέλο, μια μαθηματική προσομοίωση που χρησιμοποιεί εξισώσεις για να περιγράψει κλιματολογικούς παράγοντες, όπως τη δυναμική της ατμόσφαιρας, προκειμένου να σχηματίσει τις επιπτώσεις που θα προκαλέσουν οι καταιγίδες, εξήγησε ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, προγραμματιστής της Aon Benfield στο Λονδίνο.

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + seven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Aon Benfield: Νέο Πρόγραμμα για Καταστροφές από Ανεμοθύελλες στην Ευρώπη! https://www.insurancedaily.gr/aon-benfield-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b1/