ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
728x90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Aon: Παγκόσμια Έρευνα για τη Διαχείριση Κινδύνων 2019

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
16/05/2019
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Μελέτες
A A
“Hannibal ante portas” οι fintech για μία στις τρεις ασφαλιστικές εταιρείες
Share on Facebook

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια αγορά και το εμπόριο, αποτελούν πρόκληση στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να επενδύσουν επαρκώς για την προετοιμασία της προστασίας της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και της συνέχισης των εργασιών τους, σύμφωνα με τα ευρήματα της Παγκόσμιας Έρευνας για τη Διαχείριση Κινδύνων 2019 της Aon.

«Οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, δυσκολεύονται να θέσουν προτεραιότητες στις προσπάθειές τους για την διαχείριση κινδύνων, εν μέσω των μεγάλων αλλαγών που διαδραματίζονται και της αβεβαιότητας που επικρατεί», δήλωσε ο Rory Moloney, Διευθύνων Σύμβουλος, Global Risk Consulting. «Αυτό που κάποτε αποτελούσε μια δοκιμασμένη στρατηγική για τον μετριασμό των κινδύνων, δηλαδή η χρήση δεδομένων του παρελθόντος για την πρόβλεψη του μέλλοντος, αποτελεί πλέον πρόκληση που σε συνδυασμό με μια παγκόσμια οικονομία που γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική, οδηγεί την αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων στο χαμηλότερο επίπεδο της. Ως αποτέλεσμα, τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων πρέπει να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση από ό,τι στο παρελθόν.»

Διαβάστε Επίσης

M&A Summit: Οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα και το νέο χρηματοοικονομικό τοπίο

M&A Summit: Οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα και το νέο χρηματοοικονομικό τοπίο

Jun 27, 2025
Οι 16 μεγαλύτεροι μεσίτες της ασφαλιστικής αγοράς

Οι 16 μεγαλύτεροι μεσίτες της ασφαλιστικής αγοράς

Jun 11, 2025

Η Aon plc, μια κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών παγκοσμίως που παρέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων σε θέματα διαχείρισης κινδύνων, συνταξιοδότησης και υγείας, πραγματοποιεί έρευνα κάθε δύο χρόνια που απευθύνεται σε χιλιάδες Risk Managers οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε 60 χώρες και 33 κλάδους, ώστε να εντοπίσει τους βασικούς κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους.

Στην Παγκόσμια Έρευνα για τη Διαχείριση Κινδύνων 2019 της Aon, οι ερωτηθέντες κατέταξαν, σε διεθνές επίπεδο, την Οικονομική Επιβράδυνση ως τον κορυφαίο κίνδυνο. Στη δεύτερη θέση, βρέθηκε η Ζημιά στη Φήμη/Εμπορικό Σήμα ως αποτέλεσμα της έκθεσης των επιχειρήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην τρίτη θέση, βρέθηκε ο Επιταχυνόμενος Ρυθμός Μεταβολής των Παραγόντων της Αγοράς ως απόρροια της αύξησης των προστατευτικών διεθνών εμπορικών πολιτικών, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση της ρυθμιστικής δραστηριότητας και τις γεωπολιτικές εντάσεις. Στην Ευρώπη, οι τρεις πιο σημαντικοί κίνδυνοι είναι, ο Επιταχυνόμενος Ρυθμός Μεταβολής των Παραγόντων της Αγοράς που βρίσκεται στην πρώτη θέση, η Οικονομική Επιβράδυνση και οι Τιμές των Βασικών Εμπορευμάτων, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η Aon έλαβε τις απαντήσεις για την έρευνα το φθινόπωρο του 2018, σε μια περίοδο τεράστιας αβεβαιότητας διεθνώς, που τροφοδοτήθηκε από την πτώση των χρηματιστηριακών αγορών, τις πολεμικές πρακτικές, τις επιθετικές ρυθμιστικές δράσεις, τις μαζικές ανακλήσεις προϊόντων, τον ενεργό κύκλο φυσικών καταστροφών, τις εκτεταμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τα εταιρικά σκάνδαλα. Αυτοί οι ευρύτεροι μακροοικονομικοί κίνδυνοι, σε συνδυασμό με την ταχύτητα της τεχνολογικής αλλαγής, συμβάλλουν στην αυξανόμενη σημαντικότητα των νέων απειλών που μπορούν να διαταράξουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο σύνολό τους. Ως αποτέλεσμα, το ένα τρίτο των 15 κορυφαίων κινδύνων είναι νεοεισερχόμενοι στη λίστα και σε αυτούς περιλαμβάνεται ο Επιταχυνόμενος Ρυθμός Μεταβολής των Παραγόντων της Αγοράς και οι Ανατρεπτικές Τεχνολογίες.

Οι Risk Managers αναφέρουν το χαμηλότερο επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς πολλοί από τους κορυφαίους κινδύνους, όπως η Οικονομική Επιβράδυνση και ο Αυξανόμενος Ανταγωνισμός, είναι μη ασφαλίσιμοι. Ως αποτέλεσμα, οι Risk Managers χρειάζεται να δώσουν περισσότερη προσοχή στην διαχείριση των κινδύνων έναντι της μετακύλισης τους, προκειμένου να μετριάσουν αυτές τις απειλές και να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους από πιθανή αστάθεια.

«Οι διαφορές στα αποτελέσματα της φετινής έρευνας δείχνουν ότι οι λειτουργίες Διαχείρισης Κινδύνων πρέπει να εξελιχθούν, ώστε να απευθύνονται στο σύνολο της επιχείρησης», πρόσθεσε ο Moloney. «Αυτό, σε συνδυασμό με τη χρήση δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων πρόβλεψης μπορούν να προσφέρουν αξιολογήσιμη πληροφόρηση που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προστατεύσουν την κερδοφορία τους, ενώ παράλληλα θα τους δώσει την δυνατότητα να προσαρμοστούν στις επιταχυνόμενες αλλαγές και τις οικονομικές διακυμάνσεις.»

Από την έρευνα προκύπτουν τα εξής βασικά ευρήματα:

  • Η Γήρανση του Εργατικού Δυναμικού ανεβαίνει στην σχετική κατάταξη από την 37η θέση που βρισκόταν το 2017, στην 20η θέση το 2019 και προβλέπεται ότι θα ανέβει στην 13η θέση έως το 2022. Συνολικά, η γήρανση του πληθυσμού σε συνδυασμό με την έλλειψη εργατικού δυναμικού όχι μόνο μεταβάλλουν την κοινωνική και οικονομική πορεία μιας χώρας, αλλά δημιουργούν επίσης αστάθεια στις επιχειρήσεις.
  • Η Αλλαγή του Κλίματος ανεβαίνει από την 45η θέση που βρισκόταν το 2017, στην 31η θέση το 2019, καθώς η συχνότητα και η σοβαρότητα των φυσικών καταστροφών συμβάλλουν στην αυξανόμενη ανησυχία για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στην παγκόσμια οικονομία.
  • Οι Επιθέσεις στον Κυβερνοχώρο/Παραβιάσεις Δεδομένων κατατάσσονται στην 6η θέση και αναμένεται να αποτελέσουν τον τρίτο πιο σημαντικό κίνδυνο έως το 2022. Οι Κυβερνοκίνδυνοι συνεχίζουν να βρίσκονται στην 1η θέση στη Βόρεια Αμερική και για πρώτη φορά προβλέπεται να είναι στους δέκα κορυφαίους κινδύνους για τη Λατινική Αμερική. Προβλέπεται επίσης ότι στην Ευρώπη θα ανέβει από την 8η στην 4η θέση, ενώ στη Μέση Ανατολή και την Αφρική αναμένεται να ανέβει από την 8η στην 2η θέση.
  • Οι Ανατρεπτικές Τεχνολογίες δημιουργούν αυξανόμενη ανησυχία για τους ερωτηθέντες της έρευνας, καθώς από την 20η θέση το 2017 ανεβαίνουν στην 14η το 2019, παγκοσμίως. Η τάση αυτή, απεικονίζει τους δέκα κορυφαίους κινδύνους για το 50% όλων των κλάδων δραστηριότητας.

Τα προφίλ των συμμετεχόντων στην Παγκόσμια Έρευνα για την Διαχείριση Κινδύνων 2019 της Aon, περιλάμβανε Μικρές Επιχειρήσεις (κάτω από 1 δις δολάρια), Μεσαίες Επιχειρήσεις (1 δις δολάρια – 15 δις δολάρια) και Μεγάλες Επιχειρήσεις (άνω των 15 δις δολαρίων), συμπεριλαμβανομένων ερωτηθέντων από Ιδιωτικές Εταιρείες, Δημόσιους Οργανισμούς, Κρατικούς Φορείς και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη έκθεση ΕΔΩ.

Tags: AON
new-cover-insurancegif

Related Posts

Προς τα πού… τράβηξαν τα ασφάλιστρα οχημάτων;
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Προς τα πού… τράβηξαν τα ασφάλιστρα οχημάτων;

by Insurancedaily editorial team
Aug 11, 2025
Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
6 μέτρα για τα ασφάλιστρα υγείας θα ανακοινώσει η κυβέρνηση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Επιτροπή Ανταγωνισμού: 16 «καμπανάκια» για το ακριβό κόστος της ιδιωτικής υγείας και ασφάλισης

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
ΕΑΕΕ: Επισημάνσεις για την απόφαση μείωσης του ΕΝΦΙΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το μαρτύριο της σταγόνας για τις ασφαλισμένες κατοικίες

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δρομολογείται μείωση τη εισφοράς υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
Ανάκληση 259.000 Honda στις ΗΠΑ για “ελάττωμα” στο φρένο
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφάλεια αυτοκινήτου και φυσικές καταστροφές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

by Insurancedaily editorial team
Aug 8, 2025
Generali: Έναρξη προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών έως συνολικού ποσού 500 εκ. ευρώ.
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Generali: Έναρξη προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών έως συνολικού ποσού 500 εκ. ευρώ.

by Insurancedaily editorial team
Aug 7, 2025
Ανεβάζουν ταχύτητα οι ασφαλίσεις ζημιών – Στο κόκκινο οι ζωή 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ανεβάζουν ταχύτητα οι ασφαλίσεις ζημιών – Στο κόκκινο οι ζωή 

by Insurancedaily editorial team
Aug 7, 2025
Όμιλος Allianz: Ρεκόρ επιδόσεων στο β’ τρίμηνο 2025
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Όμιλος Allianz: Ρεκόρ επιδόσεων στο β’ τρίμηνο 2025

by Insurancedaily editorial team
Aug 7, 2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
odc-banner-general-0225gif
300x250gif
banner-300x250-gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    Η Mega Brokers ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Unilink

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Mega deal στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Τι πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι της Dallbogg

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Έληξε το δίπλωμά σου; Δες αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία ανανέωσης

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: info@insurancedaily.gr, Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ