
Η Aon Plc (AON.N) και η Willis Towers Watson Plc ανακοίνωσαν ότι σταματά η συγχώνευση 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό μεσίτη στον κόσμο.
Οι εταιρείες επισημαίνουν ότι οι αντιρρήσεις των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ δημιούργησαν απαράδεκτη καθυστέρηση και αβεβαιότητα.
Όπως αναφέρεται στο Reuters η απόφαση, για κάποιους από το υπ. Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μπάιντεν θεωρήθηκε ως πρώιμη νίκη. Το εν λόγω υπουργείο προχώρησε σε μήνυση για να εμποδίσει τη συγχώνευση, καθώς κατά τους αρμόδιους ερχόταν σε αντίθεση με τους ευρωπαικούς κανόνες. H Aon αναμένεται να πληρώσει λόγω της λύσης της συμφωνίας 1 δις στην Willis.
Ο συνδυασμός των Aon και Willis, που κατατάσσονται δεύτεροι και τρίτοι στα έσοδα μετά από την Marsh & McLennan Cos Inc (MMC.N), θα είχαν δημιουργούσε έναν νέο ηγέτη με 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια παραγωγή, σε σύγκριση με 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια της Marsh.
“Παρά την κανονιστική δυναμική σε όλο τον κόσμο … φτάσαμε σε αδιέξοδο με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ”, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Aon, Greg Case.
Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Merrick Garland χαρακτήρισε τον τερματισμό «νίκη» επειδή οι επιχιερήσεις «βασίζονται σε ασφαλιστικούς μεσίτες όπως η Aon και ο Willis Towers Watson για τη διαχείριση των περιπλοκών παροχών υγείας και συνταξιοδότησης».
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Οι 16 μεγαλύτεροι μεσίτες της ασφαλιστικής αγοράς

Οι 50 μεγαλύτεροι Μεσίτες & Πράκτορες (στοιχεία 2023)

Οι 10 μεγαλύτεροι Μεσίτες & Πράκτορες για το 2023

Με αγωγή το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μπλοκάρει την εξαγορά της Willis από την Aon

M&A Summit: Οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα και το νέο χρηματοοικονομικό τοπίο

Οι 15 μεγαλύτεροι μεσίτες και πράκτορες (στοιχεία 2024)

A. Alabaster: Η ασφάλιση υποστηρίζει την ανθεκτικότητα, αλλά δεν την υποκαθιστά


















