Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Απαραίτητη και όχι πολυτέλεια η Ασφάλιση Υγείας στις Κυκλάδες


healthinsurance cycladesΣυνεχίζοντας το αφιέρωμα με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Κυκλάδων» σας παρουσιάζουμε την εικόνα που σχηματίσαμε στο Νομό – από επικοινωνία που είχαμε με τους Ασφαλιστές– για τον κλάδο υγείας. Στην έρευνα συμμετείχαν Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές από πέντε Ασφαλιστικές Εταιρείες (Interamerican, Εθνική, Ιντερσαλόνικα, Υδρόγειος και Αγροτική Ασφαλιστική).

Κλάδος Υγείας 

Ίσως ο σημαντικότερος λόγος ύπαρξης ασφαλιστών στα νησιά των Κυκλάδων. Οι Κυκλάδες είναι ένα σύμπλεγμα 33 νησιών και πολλών άλλων μικρότερων νησιών που στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουν από ένα ιατρικό κέντρο. Αυτά τα ιατρικά κέντρα τις περισσότερες φορές έχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα και προσωπικό ενώ δεν μπορούν να αναλάβουν περιπτώσεις ούτε απλών επεμβάσεων.

 

pinakas-new

Οι θεράποντες ιατροί τις περισσότερες φορές δίνουν παραπεμπτικό στον ασθενή για το μοναδικό νοσοκομείο του Νομού, στο νησί της Σύρου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η επίσκεψη σε μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας είναι μονόδρομος. Διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά πολυϊατρεία υπάρχουν στα μεγάλα και πολυσύχναστα νησιά, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Πάρου, της Σύρου και της Νάξου, τα οποία όμως κοστίζουν αν ο επισκέπτης δεν έχει ένα ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας. Το πρόβλημα περιπλέκεται ακόμα πιο πολύ όταν ο ασθενής πρέπει επειγόντως να μεταφερθεί σε Αθήνα ή Ερμούπολη. Ο ιατρός του ΕΚΑΒ είναι πολύ αυστηρός όσον αφορά τη μετακίνηση ενός ασθενούς, θεωρώντας μη απαραίτητη πολλές φορές τη μεταφορά τους βάσει συμπτωματολογίας. Όταν η μεταφορά εγκρίνεται, η αερομεταφορά σπάνια έρχεται άμεσα βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου εκτελούν άλλη αεροδιακομιδή και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν. Δεν είναι λίγες οι φορές, μας λένε οι ασφαλιστές, όπου οι κάτοικοι νησιών χρησιμοποιούν τις γνωριμίες τους με στρατιωτικούς και πολιτικούς προκειμένου να χρησιμοποιήσουν σκάφη του λιμενικού ή super puma του στρατού προκειμένου ο άνθρωπός τους να «σωθεί».

Δεδομένου αυτών των συνθηκών οι Ασφαλιστές αναφέρουν ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η ασφάλιση της υγείας τους μέσω εκείνων δεν είναι πολυτέλεια αλλά απαραίτητη. Ο κόσμος, μας λένε, δίνει λεφτά από το υστέρημά του μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την αεροδιακομιδή σε περίπτωση που πάθει κάτι. Και ενώ η κατάσταση βρίσκεται σε τόσο απογοητευτικά επίπεδα, πρωτοβουλίες σαν της Interamerican στην Τήνο αλλά και σε άλλα νησιά για επείγουσα αερομεταφορά όλων των κατοίκων σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού κολλάει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αντί να υποστηριχθεί. Μια εξέλιξη που δείχνει την πολυπλοκότητα που υπάρχει σε ένα απόλυτα απλό θέμα που είναι η εγγύηση του κράτους για την υγεία των κατοίκων εν έτη 2016.

Το συμπέρασμα; Οι κάτοικοι στα νησιά των Κυκλάδων έχουν ανάγκη τους Επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές. Έχουν ανάγκη από Value for money συμβόλαια υγείας που ενώ μπορεί να μην τους εξυπηρετούν από πλευράς υποδομών και υπηρεσιών, είναι η μοναδική τους εξασφάλιση αν κάτι συμβεί στους ίδιους ή την οικογένειά τους, κάποιος θα ενδιαφερθεί.

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 σκιαγραφώντας τους γενικούς κλάδους στο νομό. Ο κόσμος ασφαλίζει τις εξοχικές του κατοικίες; Τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ασφαλίζονται από επιλογή ή είναι απαίτηση των τραπεζών και των ταξιδιωτικών γραφείων; Τέλος υπάρχει ενδιαφέρον στην ασφάλιση σκαφών στα νησιά; Τι συμβαίνει με την ασφάλιση των water sports;


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Απαραίτητη και όχι πολυτέλεια η Ασφάλιση Υγείας στις Κυκλάδες! https://www.insurancedaily.gr/aparaititi_asfalia_ygeias_stis_cyclades/