Auto News

Απολαύστε τα ταξίδια σας στην Ελλάδα με ασφάλεια στο δρόμο


Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνεχίζεται και αυτό το καλοκαίρι η ευαισθητοποίηση των πολιτών, μέσω της επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης «Enjoy visiting Greece. Stay Safe on the road!». Στο επίκεντρο της εκστρατείας βρίσκεται η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας Ελλήνων και ξένων οδηγών, που περνούν τις διακοπές τους στη χώρα μας και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στόχος της εκστρατείας είναι η πρόληψη των τροχαίων συμβάντων κατά τη θερινή περίοδο, όπου καταγράφεται αύξηση των μετακινήσεων σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους. Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την περσινή καλοκαιρινή περίοδο προκαλούν θλίψη, αφού το καλοκαιρινό τρίμηνο είχαμε 221 νεκρούς και 274 σοβαρά τραυματίες. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 3 άτομα χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίου, με το πρόβλημα να εντείνεται τον Αύγουστο όταν κορυφώνεται η έξοδος των Ελλήνων αλλά και η επισκεψιμότητα των ξένων στη χώρα μας.

Η καμπάνια, με κεντρικό μήνυμα «Απολαύστε τα ταξίδια σας στην Ελλάδα, με ασφάλεια στο δρόμο!» («Enjoy visiting Greece. Stay Safe on the road!»), περιλαμβάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με τίτλο «Αρκεί να βγεις» που αφορά στη ζώνη, το κράνος, την υπερβολική ταχύτητα, την κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση του κινητού και όπου έξυπνα και με χιούμορ υπενθυμίζεται στους οδηγούς πως η μειωμένη εγρήγορση στο τιμόνι ενδέχεται να αποτελέσει αίτιο πρόκλησης τροχαίου. Τα δύο σποτ θα μεταδίδονται έως και τέλος Σεπτεμβρίου από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς διαύλους τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας βάσει σχετικής απόφασης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Η καμπάνια συμπληρώνεται από έντυπο, στα ελληνικά και στα αγγλικά, με απλές αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικές συμβουλές ασφάλειας προς τους οδηγούς όταν κινούνται στους ελληνικούς δρόμους. Το έντυπο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και με την υποστήριξη από τα Μέλη της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον».

Η εκστρατεία «Enjoy visiting Greece. Stay Safe on the road!» προβάλλεται και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την ανάρτηση αφισών στις οθόνες προβολής στον περιβάλλοντα χώρο και εσωτερικά του αεροδρομίου για όλο το μήνα Αύγουστο. Το εικαστικό της αφίσας δημιουργήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ..

Παράλληλα με την εκστρατεία, τρία τηλεοπτικά και τρία ραδιοφωνικά μηνύματα του Ι.ΟΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με μηνύματα για βασικά θέματα οδικής ασφάλειας όπως η «ΛΕΑ» που υπενθυμίζει για τη σωστή χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης – «Υπερβολική ταχύτητα» – «Επιθετική Οδήγηση – Γονεϊκά Πρότυπα», προβάλλονται ήδη πανελλαδικά. NEWSDESK Οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους – Βασικές συμβουλές οδικής ασφάλειας από το Ι.Ο.ΑΣ. και το ypodomes.com 12/Ιουλ/2017 [περισσότερα…] «Σταματήστε όταν νιώθετε κουρασμένοι» Νέα καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) 11/Ιουλ/2017 [περισσότερα…] Το Ι.Ο.ΑΣ. κοντά σε νεαρούς κρατούμενους στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατούμενων Ελαιώνα – Θηβών 10/Ιουλ/2017 [περισσότερα…] Το Ι.Ο.ΑΣ. κοντά στους επαγγελματίες οδηγούς στη «Youtruck Fiesta» στο Ηράκλειο 02/Ιουλ/2017 [περισσότερα…] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >>


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Απολαύστε τα ταξίδια σας στην Ελλάδα με ασφάλεια στο δρόμο! https://www.insurancedaily.gr/apolafste-ta-taxidia-sas-stin-ellada-asfalia-sto-dromo/