
Η ιδιωτική ασφάλιση ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες και αξιοποιεί εργαλεία, που οδηγούν σε εξατομικευμένες υπηρεσίες. Μέσα από την ανάπτυξη «έξυπνων» μοντέλων επιτυγχάνονται ταυτόχρονα τόσο η ολοκληρωμένη κάλυψη των ασφαλισμένων όσο και η δημιουργία cross-selling εργασιών για τους διαμεσολαβητές.
Στη λογική αυτή η ΑΠΟΛΛΩΝ εφαρμόζει ένα μοντέλο που αφορά στα ομαδικά συμβόλαια και έχει επιτύχει σε πολλές περιπτώσεις εκδήλωση ενδιαφέροντος άνω του 40% για εθελοντική ένταξη σε συμπληρωματικά ατομικά ασφαλιστήρια υγείας.
Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια της Εταιρείας, Σοφία Σικοτάκη, «πρόκειται για εξειδικευμένη υπηρεσία και ολοκληρωμένη επικοινωνιακή διαδικασία μέσα από την οποία ο ασφαλισμένος αποκτά σημαντική πληροφόρηση και προσανατολίζεται σωστά όσον αφορά την ασφάλισή του. Ακολουθώντας το εν λόγω μοντέλο ο συνεργάτης μας μεγενθύνει την παραγωγή του. Είτε έχει το Ομαδικό είτε όχι, μπορεί να διευρύνει σημαντικά το πελατολόγιό του διασφαλίζοντας μια πελατειακή βάση μέσα από μία και μόνο επιχείρηση. ».
Όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Καρούσης, Επικεφαλής του Business Development Life & Health «στην Ελλάδα τα ομαδικά συμβόλαια για εργαζόμενους ξεπερνούν σε αριθμό τις 5.000 και παρέχουν ομαδικές καλύψεις υγείας σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Με την εν λόγω παροχή οι επιχειρήσεις αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά την “πιστότητα” των ανθρώπων τους και τη σχέση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Αν και τα ομαδικά ασφαλιστήρια παρέχουν σημαντικές καλύψεις, ωστόσο δεν αποτελούν ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη. Με ένα ατομικό ασφαλιστήριο ο εργαζόμενος μπορεί να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες του συμβολαίου του, καλύπτοντας τόσο τη συνασφάλιση όσο και την επέκταση των ορίων του ομαδικού με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Η εμπειρία έχει δείξει πως η επιτυχία ή όχι ενός τέτοιου πλάνου εξαρτάται από την εξατομίκευση των υπηρεσιών, τη σωστή ανάλυση αναγκών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η προτεινόμενη λύση θα επικοινωνηθεί προς τους εν δυνάμει ασφαλισμένους ».
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo

Σε συνεχή ανάπτυξη, υπερβαίνοντας τους στόχους η Εθνική Ασφαλιστική

Ολοκλήρωση της εξαγοράς της Eurolife Life από τη Fairfax

Parenthood risk management: Τι φοβούνται σήμερα οι νέοι γονείς;

ΤτΕ: Έγκριση της απόκτησης ειδικής συμμετοχής της CrediaBank στο ΜΚ της Ευρώπη

Εισήγηση για την είσοδο του Ν. Μακρόπουλου στο ΔΣ της CrediaBank

H Ευρώπη θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή της CrediaBank κατά 8%


















