
Πάνω από 25.000 συμβόλαια τεχνικών ασφαλίσεων καταγράφηκαν το 2021 σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των εταιριών – μελών της.
Για τα συμβόλαια αυτά, δηλώθηκαν σχεδόν 1.700 ζημιές για τις οποίες οι εταιρίες – μέλη της ΕΑΕΕ κατέβαλαν εντός του 2021 αποζημιώσεις €2,29 εκατ. Παράλληλα σχηματίστηκε απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων ύψους €7,21 εκατ.
Επισημαίνεται ότι οι δηλωθείσες ζημίες, οι καταβολές αποζημιώσεων και το απόθεμα εκκρεμών ζημιών αφορούν στην αρχική εκτίμηση του πρώτου έτους (έτους έκδοσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου 2021). Τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιηθούν εντός της επόμενης χρονιάς και πιθανόν θα διαφέρουν σημαντικά όταν προστεθεί η μεταγενέστερη πληροφόρηση για τα συμβόλαια του συγκεκριμένου έτους (η οποία δεν ήταν διαθέσιμη κατά την σύνταξη της παρούσας έρευνας), για τις ζημιές που συνέβησαν μέχρι την λήξη όλων των συμβολαίων του 2021.
Ο κ. Ε. Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ ανέφερε σχετικά : «Το 2020 καταγράφηκαν ιδιαίτερα αυξημένες ζημιές και αποζημιώσεις σε σύγκριση με το 2021. Το γεγονός αυτό οφείλεται και στις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (Κυκλώνας Ιανός: βροχοπτώσεις – πλημμύρες – ανεμοστρόβιλος) που επικράτησαν στην Ελλάδα την περίοδο 18 – 19 Σεπτεμβρίου 2020 (με ιδιαίτερη ένταση στα νησιά του Ιονίου και στη Θεσσαλία). Από το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκαν ζημιές και σε εγκαταστάσεις τεχνικών έργων. Το ίδιο είναι πιθανόν να συμβεί και με τα στοιχεία του 2021, καθώς καταγράφονται όλο και πιο συχνά φαινόμενα φυσικών καταστροφών στη χώρα».
Η σχετική έρευνα της ΕΑΕΕ η είναι διαθέσιμη εδώ.
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Νέα Πρωτοποριακή Εφαρμογή ¨Sofos MedCare¨ από την Sofos Insurance Agency
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εκρηκτική άνοδος στις ατομικές ασφαλίσεις για cyber απάτες

Αύξηση 16,4% του αριθμού των διαμεσολαβητών σε μία 5ετία

1 εκατ. ευρώ οι απάτες σε συμβόλαια υγείας και ζωής

Έρευνα ΕΑΕΕ: Τα οικονομικά στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών το 2022

Στα 982.815 ευρώ οι αποζημιώσεις για ιατρικά λάθη στην Ελλάδα το 2022

Ομαδικές Ασφαλίσεις: Φέρνουν επιπλέον 600 συμβόλαια και 61,1 εκατ. παραγωγής

Αύξηση 2,7% στην παραγωγή των κλάδων ζωής και υγείας το 2022

















