Αστική Ευθύνη

Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητά η Gold Eldorado από το δημόσιο


Το ζήτημα της ευθύνης του δημοσίου και της κάλυψής του μέσα από εξειδικευμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια αναδεικνύεται μέσα από την περίπτωση της αποζημίωσης ύψους 750 εκατ. ευρώ που ζητά η θυγατρική της Gold Eldorado, Ελληνικός Χρυσός, από το ελληνικό δημόσιο.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία στις 18 Σεπτεμβρίου αναφέρεται στο αίτημα αποζημίωσης, το οποίο είναι εξωδικαστικό, για τις ζημιές που υπέστη από την καθυστέρηση έκδοσης των απαιτούμενων αδειών για τις Σκουριές.

Στο ποσό περιλαμβάνονται δαπάνες που έχουν γίνει αλλά και διαφυγόντα κέρδη. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» σχετικά με την κατάθεση αιτήματος αποζημίωσης ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης του Μεταλλείου των Σκουριών το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει: “επισημαίνουμε την πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση.

Ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της Εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων.  Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, εξετάζεται από τη Διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητά η Gold Eldorado από το δημόσιο! https://www.insurancedaily.gr/apozimiosi-750-ekat-evro-zita-gold-eldorado-apo-dimosio/