Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αποζημίωση από Colgate-Palmolive για υπόθεση καρκίνου

piie.com

Η Colgate-Palmolive Co. συμφώνησε να προχωρήσει σε συμφωνία σε υπόθεση που αφορούσε μήνυση για την πρόκληση θανατηφόρου νόσου λόγω της χρήσης προιόντων ταλκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την αγωγή κατέθεσε η Carol Schoeniger από την Πενσιλβάνια, η οποία ασθενεί από μεσοθηλιωμα του υπεζοκώτα, μία επιθετική μορφή καρκίνου των πνευμόνων που οφείλεται συνήθως στην έκθεση του οργανισμού σε αμίαντο.

Και η Johnson & Johnson είναι σύμφωνα με το ξένο ειδησεογραφικό δίκτυο αντιμέτωπη με περισσότερες από 5.500 αγωγές για την παιδική σκόνη ταλκ ητην οποία οι ενάγοντες συνδέουν με καρκίνο των γεννητικών οργάνων γυναικών. Η Colgate Palomolive αντιμετωπίζει 17ο περιπτώσεις, εκ των οποίων σύμφωνα με την εταιρεία οι 43 έχουν διευθετηθεί.

Συμφωνία στην Καλιφόρνια

Μετά από την απόφαση δικαστηρίου το 2015 που οδήγησε την Colgate-Palmolive στο να αποζημιώσει με 13 εκατ. γυναίκα που νόσησε από μεσοθηλίωμα και είχε κάνει αγωγή σχετικά με το Cashmere Bouquet το Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία προχώρησε σε εμπιστευτική διευθέτηση.

Στην αγωγή της η Schoeniger ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε το Cashmere Bouquet για περισσότερα από 20 χρόνια πριν γίνει διάγνωση μεσοθηλιώματος.

Η εταιρεία δεν κατάφερε να την προειδοποιήσει για τους «κινδύνουςκαι τις βλάβες» στους οποίους εξέθετε τον εαυτό της μέσω της «εισπνοής ή κατάποσης της σκόνης αμιάντου». Εν εξελίξει είναι και ακροαματική διαδικασία με ανόρκους στην Καλιφόρνια όπου μια γυναίκα που χρησιμοποίησε το Johnson & Johnson’s Baby Powder για περισσότερα από 30 χρόνια ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε μεσοθηλίωμα από την εισπνοή σκόνης ταλκ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αποζημίωση από Colgate-Palmolive για υπόθεση καρκίνου! https://www.insurancedaily.gr/apozimiosi-apo-colgate-palmolive-gia-ypothesi-karkinou/