Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αποζημιώσεις, έκτακτα μέτρα & άμεση κινητοποίηση από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες

Στις πυρκαγιές σε Κινέτα & Νέα Μάκρη


Στη δημιουργία κέντρων άμεσης εξυπηρέτησης για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου και τον περιορισμό των διαδικασιών αποζημίωσης προχώρησαν οι ασφαλιστικές προκειμένου να αποζημιώσουν άμεσα τους ανθρώπους που τα οχήματα ή οι κατοικίες τους έχουν υποστεί ζημιά. Σε επικοινωνία που είχαμε με 6 ασφαλιστικές εταιρείες ενημερωθήκαμε για τις παρακάτω δράσεις τους όπως και για τα ποσά που κατέβαλαν σε όσους υπέστησαν ζημιές.

του Νίκου Μωράκη 

Ευρωπαϊκή Πίστη

Η Εταιρεία έχει σύμφωνα με πληροφορίες προβεί άμεσα σε αποζημιώσεις μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στο ελάχιστο. Ειδικότερα για την αποζημίωση των κατοικιών απαιτείται η εκτίμηση των πραγματογνωμόνων που έχουν σπεύσει άμεσα στην περιοχή, το Ε9 και το IBAN των πληγέντων.

Μινέττα

Στην πλειονότητά τους οι αποζημιώσεις που αφορούν οχήματα έχουν ήδη καταβληθεί και στα σπίτια η Εταιρεία έχει προχωρήσει τις διαδικασίες με τις προκαταβολές να δίνονται άμεσα, όπως εκτιμάται μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες.

AIG

Αποτέλεσμα της άμεσης ανταπόκρισης και κινητοποίησης της Εταιρείας ήταν η πρώτη αποζημίωση να πληρωθεί την 25η Ιουλίου 2018 (δύο ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα), ενώ μέχρι την Τρίτη, 31 Ιουλίου, υπολογίζεται πως έχει αποζημιωθεί ποσοστό 92% των ζημιωθέντων ασφαλισμένων στην AIG αυτοκινήτων και το 10% των ζημιωθεισών κατοικιών.

AXA 

Η Εταιρεία μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε 9 ολικές αποζημιώσεις συνολικού κόστους 462.470 ευρώ. Επιπλέον έχει προχωρήσει σε άμεσες προκαταβολές συνολικού ύψους 168.000 ευρώ ενώ μέσω της τεχνικής της ομάδας έχει αναλάβει την επισκευή 5 κατοικιών.

Eurolife ERB

Η Εταιρεία έχει ξεκινήσει τις καταβολές των αποζημιώσεων σε αυτοκίνητα και κατοικίες. Η καταγραφή των ζημιών είναι συνεχής. Το ύψος των αποζημιώσεων δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα.

Generali

Από την πρώτη εβδομάδα μετά τις πυρκαγιές, κατεγράφησαν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής, πάνω από 50 ζημιές, το σύνολο των οποίων έχει εκτιμηθεί και έχουν δοθεί, ήδη, προκαταβολές, το ποσό των οποίων ξεπερνά τις €350.000. Παρακάμπτοντας ενδιάμεσες διαδικασίες και με ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι στους Ασφαλισμένους, που δοκιμάζονται από τις ολοσχερείς καταστροφές, η Generali έθεσε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της στην εξυπηρέτηση των πελατών της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συνέπειες των καταστροφικών φαινομένων δεν περιορίστηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Μεγάλο εύρος ζημιών σε περιουσίες καταγράφηκε και στα Βόρεια προάστια από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν από την Πέμπτη 26 Ιουλίου. Ενδεικτικά, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 30 ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Και σε αυτή την περίπτωση η ανταπόκριση της Generali ήταν άμεση, ακολουθώντας το ίδιο σχέδιο δράσης με τις ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

Interamerican  

Στο πρώτο 48ωρο η Εταιρεία αποζημίωσε ασφαλισμένο της που η κατοικία του κάηκε ολοσχερώς με 50.000 ευρώ. 20 κατοικίες διακανονίστηκαν και αποζημιώθηκαν με την Interamerican να καταβάλει το ποσό των 425.000 ευρώ. Στην Κινέτα αποζημιώθηκαν 6 πυρόπληκτοι για τις κατοικίες τους που καταστράφηκαν με το ποσό των 127.000 ευρώ ενώ από τις πλημμύρες που ακολούθησαν την ίδια περίοδο η Εταιρεία είχε αναγγελίες για 38 ακίνητα τα οποία το κόστος αποζημιώσεων φθάνει τις 150.000 ευρώ, καθώς και 71 οχήματα με κόστος αποζημιώσεων 200.000 ευρώ. Τέλος, η Interamerican στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης παρείχε ασφαλιστική κάλυψη του Λυρείου Ιδρύματος όπου και προχώρησε άμεσα σε προκαταβολή για τις ζημιές που υπέστη το ίδρυμα με 500.000 ευρώ έναντι αποζημίωσης.

Προφανώς, πέρα από τις εταιρείες που σας αναφέρουμε γνωρίζουμε ότι και οι υπόλοιπες Ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου έχουν προβεί σε έκτακτα μέτρα για την άμεση εξυπηρέτηση και αποζημίωση των πληγέντων στις φονικές φωτιές της 23 Ιουλίου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + 17 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αποζημιώσεις, έκτακτα μέτρα & άμεση κινητοποίηση από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες! https://www.insurancedaily.gr/apozimiosis-ektakta-metra-amesi-kinitopiisi-apo-tis-asfalistikes-eteries/