Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Ο Παντελίδης ήταν σε κατάσταση μέθης. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις;


pantelispantelidis

Με 1.000.000 ευρώ, είχε ασφαλιστεί ο γνωστός τραγουδιστής Π. Παντελίδης, ενώ το τζιπ της Mercedes ήταν ασφαλισμένο στην Interamerican.

Δεν δικαιούται όμως η οικογένεια του το ποσό της αποζημίωσης από την ασφαλιστική του εταιρεία αφού τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA έδειξαν ότι οδηγός του τζιπ μάρκας Mercedes, ήταν ο Παντελής Παντελίδης, για τον οποίο οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Συγκεκριμένα η ποσότητα που ανιχνεύτηκε υπερβαίνει το 1,5 γραμμάριο ανά λίτρο.

Αφού ο Παντελίδης ήταν σε κατάσταση μέθης ενώ οδηγούσε, τότε η ασφάλειά του δεν θα αναγνωρίσει την κάλυψη, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις η ασφαλιστική εταιρεία θεωρεί πως για ότι συνέβη υπεύθυνος ήταν ο ασφαλισμένος.

Το τζιπ μάρκας Mercedes, το οποίο ανήκει σε εταιρία του Αντώνη Ρέμου, ήταν ασφαλισμένο – σύμφωνα με πληροφορίες του I.D. – στην Interamerican.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας αναφέρουν σε δημοσιεύματα, ότι “δικαιούται αποζημίωσης η 31χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία φορούσε ζώνη στο πίσω κάθισμα, δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν και υπέστη σοβαρότατη σωματική βλάβη. Δικαιούται χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας, για την αποθεραπεία της, για ψυχική βλάβη και για τα έσοδα που έχασε από την απουσία από την εργασία της. Εναπόκειται στην κ. Αρναούτη το κατά πόσο θα στραφεί στη συνέχεια κατά της οικογένειας του οδηγού. Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, σε περίπτωση που αποδειχτεί και τυπικά ότι ήταν συνοδηγός, θα χάσει ένα μέρος της αποζημίωσης διότι στην κατάθεσή της παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε ζώνη. Δεν συγκρίνεται με την υπόθεση Αρναούτη λόγω της πολύ μικρότερης βλάβης που υπέστη. Δικαιούται πάντως κάποια αποζημίωση”.

Το όλο θέμα όμως περιπλέκει παλαιότερη απόφαση του Δ’ τμήματος του Αρείου Πάγου, όπου για ανάλογη υπόθεση στην Κρήτη είχε αποφανθεί, δημιουργώντας δεδικασμένο πως: ο συνοδηγός αυτοκινήτου που γνωρίζει ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος και παρ’ όλα αυτά δέχεται να επιβιβαστεί, είναι συνυπαίτιος κατά 30% σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Αναφέρει όμως, πως από την ασφαλιστική κάλυψη εξαιρούνται οι οδηγοί που τελούν υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών, ωστόσο η μη ασφαλιστική κάλυψη του οδηγού λόγω μέθης, δεν απαλλάσσει την ασφαλιστική εταιρεία από την υποχρέωση να αποζημιώσει τους ζημιωθέντες τρίτους (συγγενείς, κ.λπ.) και να αξιώσει στη συνέχεια το ποσό που θα καταβάλει από τον οδηγό.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο Παντελίδης ήταν σε κατάσταση μέθης. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις;! https://www.insurancedaily.gr/asfalismenos-gia-1-000-000-evro-o-gnostos-tragoudistis-p-pantelidis/