ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Ασφαλιστικές αποζημιώσεις 31 εκατ. δολαρίων σε εκκλησία για κακοποιήσεις


Περισσότερα από 31 εκατομμύρια δολάρια έχουν συνολικά δοθεί σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις στο σκάνδαλο της Επισκοπής του Ντουλούθ στη Μινεσότα. Σύμφωνα με το insurancebusiness  η τελευταία και 5η κατά σειρά ασφαλιστική εταιρεία που προχώρησε σε συμφωνία για το εν λόγω θέμα είναι η liberty Mutual, η οποία θα δώσει συνολικά 6,5 εκατ. δολάρια. Η επισκοπή κινήθηκε νομικά εναντίον της ασφαλιστικής το 2016, όταν ‘ηρθε αντιμέτωπη με μαζικές αγωγές για κακοποιήσεις παιδιών.

“Ελπίζουμε το δικαστήριο να εγκρίνει τη συμφωνία” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επισκοπής, “Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από το ένα οι δικηγόροι των θυμάτων εκφράσουν αντιρρήσεις, Η συμφωνία και με την τελευταία ασφαλιστική εταιρεία θα σημάνει πραγματική πρόοδο για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων σε ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση στην τοπική εκκλησία.”

Άλλες ασφαλιστικές που έχουν καταβάλλει αποζημιώσεις είναι η Continental Insurance Company 15 εκατ. δολάρια, Catholic Mutual Insurance 8,95 δολάρια, η Church Mutual Insurance 250.000 δολάρια και η Firemen’s Fund Insurance 975.000 δολάρια.

Το 2018 αρκετές  επισκοπές στη Μινεσότα εντάχθηκαν στο νόμο πτώχευσης μετά από σωρεία καταγγελιών που έγιναν όταν άλλαξε ο νόμος στις ΗΠΑ σχετικά με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφαλιστικές αποζημιώσεις 31 εκατ. δολαρίων σε εκκλησία για κακοποιήσεις! https://www.insurancedaily.gr/asfalistikes-apozimiosis-31-ekat-dolarion-se-ekklisia-gia-kakopiisis/