Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Ασφαλιστική αποζημίωση για εξέταση καρκινοπαθούς μετά από σύσταση του ΣτΚ


Αποζημίωση για εξειδικευμένη εξέταση κατέβαλε σε ασφαλισμένη στον κλάδο υγείας η εταιρεία που είχε αναλάβει την κάλυψη μετά από την σύσταση του ΣτΚ.

Ειδικότερα η ασφαλιστική εταιρεία αρχικά είχε αρνηθεί την καταβολή αποζημίωσης σε καρκινοπαθή για συγκεκριμένη εξέταση μοριακής ανάλυσης που πραγματοποίησε σε νοσοκομείο του εξωτερικού, με την αιτιολογία ότι ο γονιδιακός έλεγχος θεωρείται διαγνωστική εξέταση και, ως τέτοια, δεν καλύπτεται από τους όρους του συμβολαίου.

Ύστερα από μελέτη της σχετικής υπόθεσης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή υποστήριξε ότι η εν λόγω εξέταση έγινε στο πλαίσιο νοσηλείας του ασφαλισμένου, κρίθηκε αναγκαία από τον θεράποντα ιατρό του για την επιλογή και τη χορήγηση θεραπείας διαφορετικής από αυτές που είχαν ήδη εφαρμοστεί στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση της νόσου και ότι, επομένως, έπρεπε να καλυφθεί και η ασφαλιστική αποδέχτηλε τη σύσταση της ανεξάρτητης αρχής.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφαλιστική αποζημίωση για εξέταση καρκινοπαθούς μετά από σύσταση του ΣτΚ! https://www.insurancedaily.gr/asfalistiki-apozimiosi-gia-exetasi-k/