Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφαλιστικοί Όροι σε απλά Ελληνικά by Μινέττα Ασφαλιστική


Τι σημαίνει “απαλλαγή” και τι περιλαμβάνουν οι γενικοί όροι; Ποιος είναι ο δικαιούχος του Ασφαλίσματος και γιατί είναι σημαντικό το “δικαίωμα εναντίωσης”.

του Νίκου Μωράκη

Πολλές φορές η καθημερινότητα σε συνδυασμό με το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε, μας δημιουργεί την εντύπωση ότι η ορολογία που χρησιμοποιούμε στη δουλειά μας και έχουμε συνηθίσει για να επικοινωνούμε με τους συνεργάτες μας είναι γνωστή και προς τρίτους. Θεωρείτε ότι λέξεις όπως ασφάλισμα, ασφάλιστρο, επασφάλιστρο είναι γνωστές στους Ασφαλισμένους; Θα σας απογοητεύσουμε αλλά η αλήθεια είναι πως όχι, οι ασφαλισμένοι στην πλειονότητά τους ούτε θυμούνται ούτε τους ενδιαφέρει να μάθουν την ασφαλιστική ορολογία.

Ο Ασφαλισμένος πνιγμένος στις υποχρεώσεις του θέλει να είναι καλυμμένος για τους κινδύνους που έχει συμφωνήσει και όταν έρθει η στιγμή να αποζημιωθεί. Είναι λοιπόν ευθύνη του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή να μπορεί να μεταφράσει αυτή την ασφαλιστική ορολογία και να την μεταδώσει στον ενδιαφερόμενο προς ασφάλιση με απλά λόγια. Μια ικανότητα που αν ο ασφαλιστής την οικειοποιηθεί θα μπορεί να χτίζει πολύ πιο άμεσα σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες του.

Σε αυτό το πλαίσιο η Μινέττα Ασφαλιστική, θέλοντας να δώσει ένα βοηθητικό εγχειρίδιο τόσο στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όσο και στου Ασφαλισμένους της έχει δημιουργήσει μέσα στην επίσημη ιστοσελίδα της στην κατηγορία εξυπηρέτηση μια σελίδα με τίτλο “ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΕ …ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ”. Μια σελίδα όπου ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί για τη σημασία λέξεων που μπορεί να συναντήσει σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο δίνοντας ακόμα και παραδείγματα για τη σημασία τους.

Για να δείτε την επεξήγηση γνωστών ασφαλιστικών όρων όπως τους παρουσιάζει η Μινέττα Ασφαλιστική πατήστε εδώ.  


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφαλιστικοί Όροι σε απλά Ελληνικά by Μινέττα Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/asfalistiki-ori-se-apla-ellinika-minetta-asfalistiki/