Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Ασφαλιστήρια διαφορετικών “ταχυτήτων” για τα εκπαιδευτικά οχήματα

Image by bobtheskater from Pixabay

Με ασφαλιστήρια συμβόλαια δύο ειδών – αυτά που καλύπτουν τις ίδιες ζημιές του εκπαιδευτικού οχήματος με επέκταση κάλυψης για την απώλεια εισοδήματος και παρέχονται από το σύνολο των εταιρειών αλλά και μηνιαία ασφάλιση για τον εκπαιδευόμενο και το όχημα, που παρέχεται από την εταιρεία ΕΠΥ Q Brokers, θυγατρική της Qatar Insurance Company- καλύπτονται οι ανάγκες των εκπαιδευτικών οχημάτων.

Θυμίζουμε πως σε εγκύκλιο του στις 24 Απριλίου το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι οι καλύψεις που πρέπει να παρέχουν οι ασφαλιστικές είναι:

  • Ειδική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία εκπαιδευτικού οχήματος Ασφάλιση ιδίων ζημιών για κάθε εκπαιδευτικό όχημα σύμφωνα με τους συμφωνηθέντες μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών όρους (π.χ. Απαλλαγή)
  • Προσθήκη στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος όρου – επέκτασης κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του εκπαιδευτικού οχήματος για το χρονικό διάστημα ενός μηνός σύμφωνα με συμφωνηθέντες μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών όρους

Όλες οι καλύψεις, αναφέρει το υπουργείο, παρέχονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και τιμολόγησης χωρίς να αναιρούνται από τυχόν περαιτέρω ειδικούς όρους του συμβολαίου και χωρίς να τίθενται περαιτέρω προϋποθέσεις.

Δεν διεξάγονται εξετάσεις

Παρόλο που το θέμα της ασφάλισης των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών έχει λυθεί, οι εξετάσεις δεν διενεργούνται καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμα εγγράφως διασφάλιση για τους εκπαιδευτές όσον αφορά το ποινικό μέρος και τις ευθύνες που τυχόν θα φέρουν σε περίπτωση σωματικών βλαβών στο πρώτο και το δεύτερο στάδιο της εξέτασης που δεν θα βρίσκονται μέσα στο όχημα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφαλιστήρια διαφορετικών “ταχυτήτων” για τα εκπαιδευτικά οχήματα! https://www.insurancedaily.gr/asfalistiria-diaforetikon-tachytit/