Ασφάλιση Επιχειρήσεων Ειδήσεις & Νέα

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο 500 εκατ. για το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος


Με ασφαλιστήριο συμβόλαιο εκατοντάδων εκατομμυρίων καλύπτεται το πολιτιστικό κέντρο Σταύρος Νιάρχος, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα που έγιναν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολυχώρος πολιτισμού-παιδείας-άθλησης που έχει δημιουργηθεί στο Δέλτα του Φαλήρου, με προυπολογισμό 620 εκατ. ευρώ και συνολική έκταση 210.000 τμ, ασφαλίστηκε τον Αύγουστο του 2016 για το ποσό των 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βασική ασφαλίστρια εταιρεία είναι η Generali με 25% και συνασφαλίστρια είναι η Interamerican με ποσοστό 30% που καλύπτουν τους κινδύνους που περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο του ΚΠΙΣΝ, ενώ μεταξύ των συνασφαλιστριών εταιρειών είναι και οι Allianz, Groupama, ERGO, Eurolife, Εθνική Ασφαλιστική και Ευρωπαϊκή Πίστη.

Τον Φεβρουάριο του 2017 το έργο παραδόθηκε από το ίδρυμα στο δημόσιο καθώς με βάση τον αρχικό σχεδιασμό η πλήρης διαχείριση και ο πλήρης έλεγχός του είχε αποφασιστεί να περιέλθουν στο κράτος με την ολοκλήρωσή του. Στόχος του ιδρύματος ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος στον οποίο θα συστεγαστούν η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Εθνική Λυρική Σκηνή και ένα εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Πάρκο τα οποία θα δωριστούν στο δημόσιο.

Υπολογίζεται ότι το 75% των €596 εκατομμυρίων της συνολικής δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει δαπανηθεί στην Ελλάδα, ενώ η άμεση αλλά και ευρύτερη συνεισφορά στην οικονομία κατά την περίοδο της κατασκευής δημιούργησε περισσότερες από 13.000 θέσεις εργασίας, προσέθεσε €1,1 δις στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας (0,2% του ΑΕΠ ετησίως) και συνεισέφερε €57 εκ. σε φορολογικά έσοδα. Η λειτουργία του αναμένεται να προσφέρει €140 εκ. ετησίως στο ΑΕΠ, να δημιουργήσει 2.300 θέσεις πλήρους απασχόλησης και να συνεισφέρει €19 εκ. σε ετήσια φορολογικά έσοδα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφαλιστήριο συμβόλαιο 500 εκατ. για το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος! https://www.insurancedaily.gr/asfalistirio-symvoleo-500-ekat-gia-kentro-politismou-stavros-niarchos/