Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφαλιστής… λύκος έφαγε 207.000 ευρώ από πρόβατα


Ένας οικονομικός σύμβουλος – ασφαλιστής αποδείχθηκε πραγματικός… λύκος, καθώς με τη βοήθεια της γυναίκας του και της πεθεράς του από τη Λάρισα, εξαφάνισε πάνω από 200.000 ευρώ, χρήματα που αποτελούσαν τις οικονομίες μιας κτηνοτροφικής οικογένειας και προήλθαν από την πώληση κυρίως αιγοπροβάτων και χωραφιών.

Ο άνδρας, που παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα ήταν διορισμένος στο δημόσιο, δρούσε σε όλη την κεντρική Ελλάδα. Χθες ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί η έφεση που άσκησε κατά της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, αλλά απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη και έτσι ισχύει η ποινή κάθειρξης των δέκα ετών που του επιβλήθηκε πρόσφατα. Με την απόφαση αυτή ο ασφαλιστής αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο να οδηγηθεί στη φυλακή.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της “Ελευθερίας” λίγο μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, αλλά όπως τόνισαν περιμένουν να εφαρμοστεί η απόφαση και να τιμωρηθεί ο δράστης.

Μαζί με τον ασφαλιστή καταδικάστηκαν η γυναίκα του και η πεθερά του, γιατί συνεργάστηκαν μαζί του. Όλα άρχισαν να εκτυλίσσονται όταν η οικογένεια από τα Τρίκαλα, πούλησε «ζωντανά» και χωράφια με αποτέλεσμα να έχει χρήματα στην «άκρη». Τις δύο οικογένειες τις συνέδεε συγγένεια και μάλιστα στενή. Η γυναίκα και η πεθερά του ασφαλιστή – συμβούλου προσπαθούσαν παντοιοτρόπως να πείσουν την οικογένεια των κτηνοτρόφων πως η ελληνική οικονομία κινδυνεύει άμεσα με πλήρη κατάρρευση. Επικαλέστηκαν μάλιστα πληροφορίες «έγκυρες και από πρώτο χέρι». Παράλληλα τους συνέστησαν πως θα πρέπει να κάνουν κάτι για να ασφαλίσουν – επενδύσουν τα χρήματά τους και τους πρότειναν τον σύζυγο και γαμπρό ως έναν έμπειρο χρηματοοικονομικό σύμβουλο που θα μπορούσε να προβεί σε επενδυτικές κινήσεις πάνω σε ασφαλιστικά προγράμματα καθώς συνεργαζόταν με μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό. Η οικογένεια των κτηνοτρόφων τούς πίστεψε και επένδυσε πάνω στα «λόγια» τους περίπου 207.000 ευρώ αλλά επένδυση δεν είδαν. Οι τίτλοι συμβολαίων που πήραν ήταν πλαστοί αλλά μόλις άρχισαν να το υποπτεύονται και εν τέλει να το καταλάβουν ήταν αργά…

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα δικαστήρια (αστικά και ποινικά) και εν τέλει να δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό η οικογένεια των κτηνοτρόφων.

Ο βασικός κατηγορούμενος από το πρώτο δικαστήριο είχε κριθεί ένοχος για απάτη και πλαστογραφία και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Η σύζυγος και η πεθερά κρίθηκαν ένοχες για τη συνέργεια και τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης 4 ετών (με αναστολή υπό τον όρο της επιτήρησης από κοινωνική επιμελητή) και 3 ετών αντίστοιχα. Ο εν λόγω ασφαλιστής, σύμφωνα με τα θύματα στην υπόθεση που εκδικάστηκε στο Εφετείο Λάρισας, έχει σε βάρος του κι άλλη καταδικαστική απόφαση από δικαστήριο σε πόλη της κεντρικής Ελλάδας.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 18 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφαλιστής… λύκος έφαγε 207.000 ευρώ από πρόβατα! https://www.insurancedaily.gr/asfalistis-lykos-efage-207-000-evro-apo-provata/