Η Aspis Holdings Κύπρου ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την πρόσφατη πρόταση που έχει δεχθεί από τη Universal Life να πουλήσει τις 4,926,893 μετοχές που είχε στη διάθεσή της, προς ευρώ 5,31 τη μία για το συνολικό ποσό των 26,2 εκατ, ευρώ. Οι αγοραστές είναι οι μεγαλομέτοχες Εταιρίες της Universal Life, Photos Photiades Group και Magnum Investments Ltd.
Η Aspis Holding Κύπρου είχε αγοράσει το πακέτο των συγκεκριμένων μετοχών από την Marfin Popular Bank τον Φεβρουάριο του 2007, όμως δεν μπόρεσε να τις κατοχυρώσει στο όνομά της. Έτσι, το Δ.Σ. της Aspis αποφάσισε ότι παρ’ όλο που θεωρεί ότι η επένδυση στην Universal Life ήταν και παραμένει μία πολύ καλή επένδυση, να τοποθετήσει σε άλλη Επένδυση τα Κεφάλαιά της για να εξασφαλίσει καλύτερες αποδόσεις για τους μετόχους της. Η πώληση των μετοχών δεν επηρεάζει ουσιαστικά την συνολική κερδοφορία της εταιρείας για το έτος αλλά επηρεάζει θετικά την ρευστότητα της.
Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι τόσο το νέο Επιχειρηματικό Σχέδιο της Commercial Value, θυγατρική του Ομίλου Ασπίς, όσο και η επικείμενη αύξηση Κεφαλαίου των 90 εκατ. ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι θα εγκριθούν από την ΕΠΕΙΑ.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τι πλήρωσε το Επικουρικό Κεφάλαιο για «αμαρτίες» παρελθόντων ετών

Διανομές Ασπίς & CV: Πότε απαιτείται νέα υπεύθυνη δήλωση
Ασπίς και Commercial Value: Ποιους δικαιούχους “περιμένει” η εκκαθάριση

13 χρόνια για την καταβολή του 11,7% των χρεών της Ασπίς Πρόνοια

Σχέδιο νόμου: Προσαύξηση της προκαταβολής του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής κατά 25 εκατ.

Ζημιωθέντες της Ασπίς: Σε 4 περιπτώσεις χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση στο γραφείο της εκκαθάρισης

Με χρέη άνω των 900 εκατ. φέσωσαν το δημόσιο ασφαλιστικές που έκλεισαν

















