Αστική Ευθύνη

Αστική Ευθύνη: 4,69 δις αποζημίωση για το ταλκ σε 22 γυναίκες


Απόφαση σταθμός χαρακτηρίζεται από νομικούς η αποζημίωση ύψους 4,69 δις δολαρίων που επιδικάστηκε για 22 γυναίκες που πάσχησαν όπως υποστήριξαν στην αγωγή τους από καρκίνο λόγω της χρόνιας χρήσης του ταλκ της johnson & Johnson.

Η ετυμηγορία αφορούσε προϊόντα με βάση το ταλκ συμπεριλαμβανομένου και του προϊόντος για μωρά. Συνολικά η εταιρεία αντιμετωπίζει 9.000 υποθέσεις με αξιώσεις που αφορούν την ευθύνη της προς το καταναλωτικό κοινό. Η J&J σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε την απόφαση “θεμελιωδώς άδικη”.

Οι οικογένειες των εναγόντων υποστήριξαν ότι η επί δεκαετιών χρήση προϊόντων της εταιρείας οδήγησε στο να ασθενήσουν και η εταιρεία γνώριζε από τη δεκαετία του 1970 ότι τα προϊόντα τους είχαν asbestos αλλά δεν ενημέρωσαν τους καταναλωτές για τον κίνδυνο που διατρέχουν.

Ο Mark Lanier δικηγόρος των γυναικών ζήτησε από την J&J να αποσύρει όλα τα σχετικά προϊόντα της πριν υποστούν ζημία και ασθενήσουν και άλλοι καταναλωτές. “Εάν η J&J συνεχίσει να πουλά ταλκ θα πρέπει να υπάρξει ειδοποίηση στο προιόν για σοβαρό κίνδυνο”.

Μέχρι τώρα υπάρχουν υποθέσεις που η εταιρεία διακστικά έχει κερδίσει αλλά και άλλες αποζημιώσεις που έχουν επιδικαστεί και φτάνουν, πριν την απόφαση για τις 22 γυναίκες, τα 417 εκατ.

Το υπουργείο Φαρμάκων και Τροφίμων έκανε έρευνα σε δείγματα στα οποία δεν βρέθηκε asbestos, ωστόσο σύμφωνα με τον Lanier χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι ανάλυσης στις οποίες δεν φαίνονται οι ίνες του asbestos.

Πηγή: Reuters


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αστική Ευθύνη: 4,69 δις αποζημίωση για το ταλκ σε 22 γυναίκες! https://www.insurancedaily.gr/astiki-efthyni-469-dis-apozimiosi-gia-talk-se-22-gynekes/