Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές καταγγέλλουν οι ασφαλιστές Χανίων


Με αφορμή την κατά καιρούς κυκλοφορία στην πόλη μας διαφημιστικών φυλλαδίων που αναφέρονται σε προσφορά ασφάλισης οχημάτων με προνομιακές τιμές, χωρίς όμως να αναγράφεται το όνομα της ασφαλιστικής εταιρείας, ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων θα ήθελε να κάνει γνωστά τα ακόλουθα: Η αναγραφή βασικών στοιχείων κατά την υποβολή μίας προσφοράς όπως ενδεικτικά το όνομα της εταιρείας, η διεύθυνση της έδρας της καθώς και οι προσφερόμενες καλύψεις, είναι υποχρεωτικές από τον νόμο.

Η μη αναγραφή οποιουδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία συνιστά αθέμιτη εμπορική πρακτική δεδομένου ότι παραλείπει ουσιώδεις πληροφορίες που χρειάζεται ο μέσος καταναλωτής για να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση.

Ο σύλλογός μας έχει απευθυνθεί στην αρμόδια αρχή κάνοντας γνωστή αυτή την πρακτική, ζητώντας αφενός οδηγίες σχετικά με τις μελλοντικές μας ενέργειες και αφετέρου εφαρμογή των κανονισμών.

Συνιστούμε στο καταναλωτικό κοινό κατά τη σύναψη μίας ασφάλειας να λαμβάνει υπόψη του όχι μόνο την τιμή αλλά και άλλα βασικά στοιχεία όπως η αξιοπιστία της εταιρείας, οι προσφερόμενες καλύψεις και φυσικά να απευθύνεται σε πιστοποιημένους ασφαλιστές προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές καταγγέλλουν οι ασφαλιστές Χανίων! https://www.insurancedaily.gr/athemites-eborikes-praktikes-katangeloun-asfalistes-chanion/