ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

AXA & MetLife έχουν τη μερίδα του λέοντος στον κλάδο Ζωής στις Σέρρες


Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας για την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Σερρών παρουσιάζοντας την εικόνα που σχηματίσαμε για τους κλάδους Ζωής & Υγείας όπως επίσης και για τους λοιπούς κλάδους.

ρεπορτάζ Νίκου Μωράκη 

Στους λοιπούς κλάδους την τιμητική του συνεχίζει να έχει η μεγάλη ζημιά που είχε προκληθεί στη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών της εταιρείας Κρι Κρι – λόγω φωτιάς τον Δεκέμβριο του 2013 – που ήταν ασφαλισμένο κατά 80% στην Generali και 20% στην Groupama. Η αποζημίωση που δόθηκε στην Εταιρεία άγγιξε τα 10,53 εκατ. ευρώ. Στους λοιπούς κλάδους εντάσσονται και οι ασφαλίσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών καλλιεργειών, ένας κλάδος που μετά τη συγχώνευση της Αγροτικής Τράπεζας και της θυγατρικής της, ΑΤΕ, με την Πειραιώς άρχισε να υποχωρεί με τον ΕΛΓΑ πλέον να είναι ο μοναδικός οργανισμός που αναλαμβάνει να αποζημιώνει αγρότες και κτηνοτρόφους σε περίπτωση καταστροφών. Ένας κλάδος που η Interamerican έχει δείξει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθεί και που στο μέλλον θα αποτελέσει βασικό κλειδί για την ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, κυρίως αν ευδοκιμήσουν project όπως αυτό της Karavias Underwriting Agency. Ένα project που φιλοδοξεί να δίνεται μια πιο ακριβής περιγραφή αλλά και πρόβλεψη των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής.

Διαβάστε επίσης: Σέρρες: Δυσανάλογα έχει μοιραστεί η δραστηριότητα των διαμεσολαβητών 

Στον κλάδο κατοικίας η μερίδα του λέοντος συνεχίζει να είναι ασφαλισμένη μέσω των μεσιτικών & πρακτορειακών εταιρειών των τραπεζών κυρίως λόγω των ενυπόθηκων δανείων. Μια πραγματικότητα που οι ασφαλιστές προσπαθούν να αντιστρέψουν ασφαλίζοντας τα σπίτια μέσω των γραφείων τους κατηγορώντας τις τράπεζες ότι ασκούν πιέσεις στους δανειολήπτες τους να μεταφέρουν τα περισσότερα συμβόλαια που έχουν σε ασφαλιστικές εταιρείες σε εκείνες. Μάλιστα ως ένδειξη διαμαρτυρίας ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είχαν διαδηλώσει στις 11 Νοεμβρίου 2016 έξω από το υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Μεραρχίας απέναντι στις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών. Επίσης, σημαντική είναι η μείωση των επιχειρήσεων στο Νομό οι οποίες αναγκάζονται λόγω της υψηλής φορολογίας να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στις γειτονικές χώρες άρα και τις ασφαλιστικές τους ανάγκες.

Πρωταγωνιστές του Ρεπορτάζ

Στο ρεπορτάζ μας για την Ασφαλιστική Αγορά του νομού Σερρών συμμετείχαν 8 Ασφαλιστικές εταιρείες (AXA, Eurolife ERB, ERGO, MetLife, Εθνική Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Πίστη, Υδρόγειος, Ιντερσαλόνικα) & 1 μεγάλο πρακτορείο (Mega Brokers). Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ συναντήσαμε στα γραφεία τους 11 Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές από το agency system των εταιρειών αλλά και από το ανεξάρτητο δίκτυο.

Συγκεκριμένα μιλήσαμε με τους:

 • Σταύρο Κόσσου – Συντονιστή ομάδας, AXA Ασφαλιστική
 • Άννα Μπαζδάνη – Unit Manager, ERGO
 • Νίκο Παλάζη – Συντονιστή Ομάδας, MetLife
 • Κωνσταντίνο Ράσκο – Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο, InteAction (Συνεργάτη μεταξύ άλλων των
 • Eurolife ERB & Υδρόγειο)
 • Έλενα Γαργαβάνη – Διευθύντρια Υποκαταστήματος Σερρών, Ιντερσαλόνικα
 • Δημήτρης Κύδρος – Ασφαλιστικός Πράκτορας/Συνεργάτης, ERGO
 • Εύα Πιένκος Ματάκου – Ασφαλιστική Πράκτορας Ζωής, MetLife
 • Θωμάς Βαΐδης – Ασφαλιστικός Πράκτορας Ζωής, MetLife
 • Μαρία Σαμαρά – Ασφαλιστική Πράκτορας Ζωής, MetLife
 • Γιώργος Πυρινής – Ασφαλιστικός Πράκτορας/Συνεργάτης, Mega Brokers
 • Τασούλα Παπαδοπούλου – Συνεργάτης Εθνικής Ασφαλιστική

Κλάδοι Ζωής & Υγείας

Η Ασφάλιση Ζωής & Υγείας και στις Σέρρες είναι υπόθεση των γραφείων agency των ασφαλιστικών εταιρειών. MetLife & AXA διατηρούν τα 2 μεγαλύτερα γραφεία στην πόλη με πάνω από 10 συνεργάτες το κάθε ένα ενώ παρουσία στο Νομό έχει και η ΝΝ. Στο 2ο χλμ Σερρών-Δράμας υπάρχει ένα μεγάλο διαγνωστικό κέντρο της Euromedica που εξυπηρετεί ασφαλισμένους σε ασφαλιστικές εταιρείες, όπως και γιατροί όλων των ειδικοτήτων που ανήκουν στο δίκτυο της Affidea και μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Η πλησιέστερη Ιδιωτική Κλινική βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη –περίπου 2 ώρες απόσταση από την πόλη των Σερρών– ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπως μας πληροφόρησαν οι περισσότεροι των ασφαλιστών που μιλήσαμε, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Ο κόσμος για τα σοβαρά περιστατικά προγραμματίζει επισκέψεις στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης ενώ για τα έκτακτα επισκέπτεται το γενικό νοσοκομείο. Από πλευράς ανταγωνισμού τα πράγματα είναι πολύ ήρεμα καθώς όπως μας είπαν οι συντονιστές γραφείων agency οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που είναι εξειδικευμένοι πάνω στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση που υπάρχει ειδικά στον κλάδο υγείας. Ο κόσμος περισσότερο από ανάγκη και λιγότερο από ασφαλιστική συνείδηση επιλέγει να αποκτήσει ένα συμβόλαιο υγείας καθώς είτε από χρέη στο ταμείο του είτε από επιλογή να μην επισκεφτεί τις δημόσιες υπηρεσίες καταλήγει σε αυτήν τη λύση.

Συμπέρασμα

Στο νομό Σερρών υπάρχει ισχυρός Ασφαλιστικός Παλμός κυρίως λόγω του τοπικού συλλόγου που είναι ενεργός και δραστηριοποιείται. Οι μαύροι κωδικοί χωρίζονται σε αυτούς που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα βιβλία τους λόγω χρεών και συνεχίζουν να εργάζονται είτε με άδεια στη γυναίκα τους είτε στο παιδί τους και σε εκείνους που έχουν και μια δεύτερη δουλειά και εκμεταλλευόμενοι τον κύκλο τους συντηρούν μια παραγωγή. Ο κλάδος οχημάτων «ζει» τους περισσότερους από τους ασφαλιστές ενώ ακόμα δεν έχουν παρατηρηθεί σημάδια συγχωνεύσεων διαμεσολαβητών ή δημιουργίας μεγαλύτερων σχημάτων. Δυστυχώς, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στις Σέρρες η στρατολόγηση νέων στο επάγγελμα είναι δύσκολη υπόθεση. Χαρακτηριστικό των σχέσεων που έχουν τα παλιά γραφεία Ασφαλιστών στην Πόλη είναι πολλά από τα συμβόλαια ζωής που λήγουν με τους ασφαλιστές να αποδίδουν τις επιταγές στους φίλους πλέον ασφαλισμένους τους όπως επίσης και οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τα συμβόλαια να περνάνε από γενιά σε γενιά.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − ten =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
AXA & MetLife έχουν τη μερίδα του λέοντος στον κλάδο Ζωής στις Σέρρες! https://www.insurancedaily.gr/axa-metlife-echoun-ti-merida-tou-leontos-ston-klado-zois-stis-serres/