Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Αύξηση παραγωγής 6% στις γενικές και 12% στη ζωή για την Ιντερσαλόνικα το 2018

Μ. Γιαννιώτης

Στους ανθρώπους του δικτύου της Ιντερσαλόνικα, τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δομηθεί στην πράξη -σε βάθος χρόνου- μεταξύ της διοίκησης και των διαμεσολαβητών, την επιτυχημένη τροχιά που έχει διαγράψει η εταιρεία και το τοπίο που διαμορφώνεται στον κλάδο μέσα από το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην Ευρώπη εστιάστηκαν τα συνέδρια της εταιρείας που έγιναν σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά 1.250 συνεργάτες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε 8 διοργανώσεις της εταιρείας που ξεκίνησαν από το Ηράκλειο της Κρήτης στις 4 Μαΐου και συνεχίστηκαν στο Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Καβάλα στις 8 Μαΐου, στο Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου στο Μέτσοβο στις 11 Μαΐου, στο Συνέδριο Κεντρικής και Νοτίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη στις 17 Μαΐου, στο Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας και Νήσων στην Αθήνα στις 18 Μαΐου και στο Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 29 Μαΐου. Εντός του Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα το Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδας στις 4 Ιουνίου και στο Συνέδριο Συνεργατών Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη στις 8 Ιουνίου.

Το 2018 η εταιρεία κατέγραψε 14,5 εκατ. κέρδη προ φόρων στην Ιντερσαλόνικα ΑΕΓΑ με την παραγωγή της να κινείται ανοδικά κατά 6% και στην Ιντερσαλόνικα Ζωής διατήρησε σταθερή την κερδοφορία της, καταγράφοντας ωστόσο αύξηση παραγωγής 12%. Στον κλάδο οχημάτων η εταιρεία διατήρησε την ηγετική της θέση με τον ασφαλισμένο στόλο της να απέχει κατά 100.000 οχήματα σε σχέση με τη δεύτερη σε αριθμό ασφαλισμένων οχημάτων εταιρεία.

Οι σύνεδροι συμμετείχαν σε μία διαδραστική διαδικασία, παρακολούθησαν τις εισηγήσεις της Διοίκησης και των Στελεχών του Ομίλου και κατέθεσαν τις εποικοδομητικές προτάσεις τους σε καίρια θέματα για τον κλάδο.

Μελάς Γιανιώτης, Πρόεδρος του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Η εναρκτήρια εισήγηση σε κάθε Συνέδριο έγινε από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Μελά Γιαννιώτη, με προσαρμοσμένες κατά τόπο συμβουλές και παροτρύνσεις, από την μεγάλη εμπειρία του στο χώρο των ιδιωτικών ασφαλίσεων, πλέον του μισού αιώνα.

Ο επαγγελματίας διαμεσολαβητής πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει στον πελάτη του περισσότερα από ένα ασφαλιστικά προϊόντα”

Κωνσταντίνος Γιαννιώτης
Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Στην κύρια τοποθέτησή του ακολούθως ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, μετέφερε το βασικό μήνυμα των Συνεδρίων, πως ο επαγγελματίας διαμεσολαβητής πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει στον πελάτη του περισσότερα από ένα ασφαλιστικά προϊόντα, για να ενισχύσει το εισόδημά του. Στην συνέχεια ανέλυε τα οικονομικά αποτελέσματα των Εταιριών του Ομίλου που επικεντρώνονται επιγραμματικά στα παρακάτω:

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α. εμφάνισε ιδιαίτερα αυξημένη κερδοφορία σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που έφτασε τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ κέρδη προ φόρων, με αύξηση παραγωγής που ξεπέρασε το 6% φτάνοντας τα 120 εκατομμύρια ευρώ, παράλληλα ο δείκτης φερεγγυότητας έφτασε το 158% με περισσότερα από 105 εκατομμύρια ευρώ εποπτικά ίδια κεφάλαια και διατήρησε την πρώτη θέση σε πλήθος οχημάτων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με μία διαφορά που φτάνει τις 100.000 οχήματα από την αμέσως επόμενη εταιρία.

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΖΩΗΣ διατήρησε σταθερή την κερδοφορία της που έφτασε το 2018 τις 750.000 ευρώ κέρδη προ φόρων, εμφάνισε μία αύξηση παραγωγής κοντά στο 12% και διατηρεί τον υψηλότερο δείκτη φερεγγυότητας από όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, φτάνοντας το 400%.

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΕΜΠΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ συνέχισε την θετική της πορεία και στην οικονομική χρήση του 2018, ενώ η AIR INTERSALONIKA εμφάνισε αλματώδη αύξηση στα έσοδα από μισθωμένες πτήσεις και ολοκλήρωσε εντός του 2019 την αγορά ενός νέου αεροπλάνου, με αποτέλεσμα να επιχειρεί σήμερα με ένα στόλο που αποτελείται από 3 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα.

Το προσωπικό συνολικά του Ομίλου φτάνει σήμερα τα 960 άτομα.

Κεντρικά δε σημεία της τοποθέτησης του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Γιαννιώτη αποτέλεσαν η ανάλυση των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά της διαμεσολάβησης, οι προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία ένα ασφαλιστικό γραφείο και η ανάπτυξη με τα εργαλεία που προσφέρει ο νέος προμηθειακός κανονισμός.

Προσαρμογή σε IDD & GDPR

Δημήτριος Βαρσάμης,
Δημήτριος Βαρσάμης, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Ο Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων κ. Δημήτριος Βαρσάμης ανέλυσε το νέο ισχύον εποπτικό πλαίσιο και ειδικότερα τις Οδηγίες IDD και GDPR από την πλευρά της διαμεσολάβησης, τις αλλαγές που είναι ήδη σε ισχύ και αυτά που πρέπει να προσέξει σήμερα ο επαγγελματίας διαμεσολαβητής, για να προσαρμοστεί ομαλά στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ασφαλιστική αγορά.

Aνταγωνιστικά πακέτα ασφάλισης κατοικιών

Πέτρος Τσίπρας
Πέτρος Τσίπρας, Διευθυντής Αθηνών και Νοτίου Ελλάδος

Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Πέτρος Τσίπρας, Διευθυντής Αθηνών και Νοτίου Ελλάδος, που παρουσίασε τα νέα βελτιωμένα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πακέτα ασφάλισης κατοικιών και επιχειρήσεων «Εστία» του κλάδου Πυρός, υπερτονίζοντας την βαρύτητα που δίνει ο Όμιλος στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου ασφάλισης.

Nέα μηχανογραφική εφαρμογή και εξειδίκευση

Μιλτιάδης Πυρίντσης
Μιλτιάδης Πυρίντσης, Διευθυντής Ζωής

Ο Διευθυντής Ζωής κ. Μιλτιάδης Πυρίντσης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα θετική πορεία της Εταιρίας Ζωής, στην ολοκλήρωση της νέας μηχανογραφικής εφαρμογής «Τυπώνω Πληρώνω» για προϊόντα της Εταιρίας Ζωής και στην συσσωρευμένη εμπειρία και εξειδίκευση που έχει αποκτηθεί και προσφέρει τη δυνατότητα αποδοχής ειδικών κινδύνων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιτυχία και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων ασφάλισης Αλλοδαπών και Ομαδικών ασφαλίσεων.

Νέα συνεργασία του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ με την εταιρία NRG

Νικόλαος Τσικούρης
Νικόλαος Τσικούρης, Διευθυντής της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΕΜΠΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Ο Διευθυντής της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΕΜΠΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗΣ Α.Ε. κ. Νικόλαος Τσικούρης, αφού έκανε μία σύντομη παρουσίαση της εταιρίας και των προϊόντων της, ανέπτυξε τη νέα συνεργασία του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ με την εταιρία NRG του Ομίλου MOTOR OIL. Μέσω της συνεργασίας αυτής τα δίκτυα της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ έχουν την δυνατότητα να προωθούν την NRG ως πάροχο ρεύματος και φυσικού αερίου.

Εποικοδομητικός διάλογος με τους συνεργάτες

Νικόλαος Φίστας
Νικόλαος Φίστας, Διοικητικός Διευθυντής του Ομίλου

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων σε όλα τα συνέδρια πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερου ενδιαφέροντος διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων στο πάνελ και των προσκαλεσμένων, που έπαιρναν τον λόγο θέτοντας ερωτήματα ή κάνοντας τοποθετήσεις. Τον συντονισμό των ερωτήσεων και τοποθετήσεων είχε ο Διοικητικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Νικόλαος Φίστας.

Παναγιώτης Κατσανίδης
Παναγιώτης Κατσανίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου

Με το πέρας και της διαλογικής συζήτησης ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Παναγιώτης Κατσανίδης έκανε την ανακεφαλαίωση του κάθε Συνεδρίου εξάγοντας τα βασικά συμπεράσματα από τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των προσκαλεσμένων.

Τα Συνέδρια ολοκληρώθηκαν με βραβεύσεις επιλεγμένων συνεργατών και παραδοσιακά, το κλείσιμο κάθε συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Μελά Γιαννιώτη.

Συνέδριο Ηρακλείου

Συνέδριο Καβάλας

Συνέδριο Μετσόβου

Συνέδριο Σπάρτης

Συνέδριο Αθήνας

Συνέδριο Πάτρας

Συνέδριο Λάρισας

Συνέδριο Θεσσαλονίκης


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Αύξηση παραγωγής 6% στις γενικές και 12% στη ζωή για την Ιντερσαλόνικα το 2018! https://www.insurancedaily.gr/ayxisi-paragogis-6-stis-genikes-kai-12-st/