
Αύξηση κατά 1 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 232 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τον Ιούλιο οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης αυξήθηκε στο 17,6% από 17%.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,7%, ενώ
ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων μειώθηκε στο 1,4% από 1,8% τον προηγούμενο μήνα. Oι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 607 εκατ. ευρώ, τον Ιούλιο του 2024, έναντι αύξησης κατά 3.826 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Σε σχεση με τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε στο 6,4% από 6,1% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 1.143 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 3.313 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούλιο του 2024, ήταν αρνητική κατά 1.066 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 3.158 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε στο 10,6% από 10,3% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (ΜΧΕ) αυξήθηκε στο 9,7% από 9,4% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 1.084 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 2.633 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκε στο 17,6% από 17,0% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 18 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 525 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Έξι «plus» για την Εθνική από τη συμμαχία με την Allianz
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τι προτείνεται σαν λύση για τις μη ασφαλίσιμες επιχειρήσεις

NatCat Summit: Η διαχείριση του κινδύνου γίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Συνάντηση διαμεσολαβητών με την ΤτΕ για τις προμήθειες

Πως διασφαλίζεται μέσα από τα εργαλεία εποπτείας της ΤτΕ η προστασία των ασφαλισμένων

Υπέρ της συμπληρωματικής ασφάλισης η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου

Τι δείχνει η έκθεση της ΤτΕ για τα “τρωτά” και τα δυνατά σημεία των ασφαλιστικών

Σε ασφαλιστικές το 35% των προστίμων που επέβαλε η ΤτΕ το 2024
















