Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Το μπέρδεμα που έφερε η ΑΑΔΕ με τα ανασφάλιστα


Ο έλεγχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πραγματοποιήθηκε και εντόπισε περίπου 436.000 ανασφάλιστα οχήματα. Στους περισσότερους λογαριασμούς του taxisnet έχουν ήδη αποσταλεί τα πρόστιμα από τη Δευτέρα 7 Μαίου.

της Βίκυς Γερασίμου

Η όλη διαδικασία ωστόσο δημιούργησε “μπέρδεμα” στους ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς ενώ σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το νόμο όταν η αρχή εντοπίζει ένα όχημα ανασφάλιστο πρώτα πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο και εν συνεχεία “ανοίγουν” τα συστήματα για να ασφαλιστεί, εδώ έγινε το αντίστροφο.

Δηλαδή ενώ η αρχή πραγματοποίησε τον έλεγχο και “πιστοποίησε” τους ανασφάλιστους στις 30 Απριλίου (με την αργία της Πρωτομαγιάς να παρεμβάλλεται) οι καταναλωτές μπορούσαν να ασφαλιστούν κανονικά, με αποτέλεσμα να θεωρείται ότι ενδεχομένως θα υπάρξει και δεύτερος έλεγχος από την αρχή πριν επιβάλλει πρόστιμα. Και έτσι συνέχισαν να ασφαλίζονται θεωρώντας ότι έχουν γλιτώσει το πρόστιμο.

Στις 7 και 8 Μαίου οι καταναλωτές βρήκαν τα πρόστιμα στους λογαριασμούς τους Taxisnet με ημερομηνία καταλογισμού στις 30 Απριλίου. Το παράδοξο εν προκειμένω είναι ότι και στην ανακοίνωση της 7ης Μαίου η ΑΑΔΕ, όπου αναφέρει ότι ο έλεγχος έγινε και εντοπίστηκαν τα οχήματα αναφέρεται επίσης ότι “Ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το ανασφάλιστο όχημα δύναται να συναφθεί μόνο κατόπιν πληρωμής του ήδη δημιουργημένου παραβόλου”.


4 Comments

4 Σχολια

 1. giorgos

  May 10, 2018 at 12:12 PM

  Το ασφαλιστηριο μου έληξε 30/4 .Η πρωτομαγια ητανε αργια .Μή γνωρίζοντας για προστιμα και λοιπα πήγα και εκανα ανανέωση 2/5 .Μου ήρθε πρόστιμο .Το αυτοκίνητο τώρα είναι ασφαλισμενο για ένα χρόνο.
  Τι γίνεται τώρa;

  • 111

   May 24, 2018 at 1:02 PM

   Για να λάβεις το πρόστιμο τότε το συμβόλαιο σου έληξε την Κυριακή 29/4. η διασταύρωση έγινε την Δευτέρα 30/4/2018.
   Εάν το συμβόλαιο σου έληξε την Δευτέρα 30/4 κακώς σου ήρθε το πρόστιμο (να πας στην ασφαλιστική σου)

 2. dimitrios

  May 11, 2018 at 9:48 AM

  Όλοι στα κανάλια ενημερώναν ότι προλαβαίνουν οι ανασφάλιστοι να ασφαλισθούν μέχρι τη Δευτέρα 7/5/2018, τώρα που ασφαλίσθηκαν και τους βεβαιώθηκε και πρόστιμο δεν λένε τίποτα, τουλάχιστον αυτοί που είναι σε υπεύθυνες θέσεις όπως ο Κύριος Χατζηθεοδοσίου ή ο Κύριος Γαβαλάκης που βγαίναν στα κανάλια και λέγαν ότι προλαβαίνει ο κόσμος να ασφαλισθεί να ζητήσουν μία συγνώμη ή να πιέσουν την αρμόδια αρχή ώστε να γίνει κάτι για όλους αυτούς που ασφαλίσθηκαν μέχρι 7/5/2018.

 3. Pinocchio

  May 15, 2018 at 7:38 AM

  Η πρόβλεψη για προυπόθεση καταβολής του προστίμου προκειμένου να γίνει ασφάλιση είναι απλά ΒΛΛΑΚΩΔΗΣ, άλλο η υποχρέωση ασφάλισης άλλο το διοικητικό πρόστιμο, δεν θα σχολιάσω περαιτέρω επί τούτου. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω τη ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ όσων κλαίγονται που ασφαλίστηκαν μια-δυό ημέρες μετά (ούτε φυσικά όποιων έλεγαν ότι προλαβαίνουν – εκ των υστέρων !!! – ασφαλιστούν και θα γλυτώσουν το πρόστιμο). Εάν η Τροχαία σε σταματήσει στο δρόμο και δεν έχεις ασφάλεια παίρνεις κλήση και πρόστιμο, το ίδιο αντίστοιχα είναι εάν γίνει ηλεκτρονική διασταύρωση, όλα τα άλλα είναι νεοελληνικές εφευρέσεις, κλάψες και κουτοπονηριές. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ…

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Το μπέρδεμα που έφερε η ΑΑΔΕ με τα ανασφάλιστα! https://www.insurancedaily.gr/berdema-pou-efere-aade-ta-anasfalista/