
Στην περαιτέρω μείωση του μετοχικού της μεριδίου στη Munich Re προχώρησε η Berkshire Hathaway, καθώς η ασφαλιστική που ανήκει στον επενδυτικό γίγαντα του Warren Buffett βρίσκεται σε περίοδο επαναξιολόγησης της ελκυστικότητας της αντασφαλιστικής αγοράς.
Σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Munich Re, το ποσοστό της Berkshire Hathaway υποχώρησε στο 4,6% από 9,7% προηγουμένως, ενώ παλαιότερα είχε φτάσει έως και 12%.
Η τρίτη μεγαλύτερη αντασφαλιστική στον κόσμο, Berkshire, έχει επενδύσει σημαντικά ποσά από το 2008 έως το 2010 στις δύο κυρίαρχες στην αντασφαλιστική αγορά εταιρείες Swiss Re και Munich Re. Οι αντασφαλιστικές δραστηριότητες δεν είναι τόσο ελκυστικές όσο στο παρελθόν, είχε δηλώσει ο Warren Buffett τον περασμένο Μάιο στην ετήσια συνέλευση των μετόχων. «Πρόκειται για μία δραστηριότητα της οποίας οι προοπτικές έχουν επιδεινωθεί και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά γι’ αυτό».
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ανεβάζει ταχύτητα με τέσσερις στόχους το Επικουρικό Κεφάλαιο

Εργαλεία ΑΙ στις αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη αναζητούν οι ασφαλιστικές

Credia Bank: Έκτακτη ΓΣ για τη συγχώνευση με την Ευρώπη

Ψηφιακή κάρτα σε ασφαλιστικές, πράκτορες και μεσίτες: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο

Ersin Pak: «Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν και ας κοιτάξουμε μπροστά»

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εγκαινιάζει το νέο της Blog



















