Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Brexit: Έρευνα της Moore Stephens στην ασφαλιστική βιομηχανία


BREXITΣχεδόν τα 2/3 των επαγγελματιών της ασφαλιστικής βιομηχανίας έχουν εκφράσει την έλλειψη εμπιστοσύνης για την ένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ.

Το 61% των υπαλλήλων της βιομηχανίας ασφαλίσεων τάσσονται σαφώς υπέρ της άποψης που λέει πως έχει χαθεί η πίστη στην Ε.Ε. Παρόλα αυτά, το 62% των ίδιων επαγγελματιών του κλάδου ασφάλισης, πιστεύουν ότι ένα συνολικό διαζύγιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν μια πολύ δραστική λύση.

Αυτό καταγράφηκε από την Moore Stephens σε έρευνα που διεξήχθη στις 8 του Ιουνίου ανάμεσα σε μεσίτες, ασφαλιστές-underwriters και άλλα στελέχη της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δημοσκόπηση αυτή είναι ακόλουθη μιας πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη από την εταιρεία συμβούλων η οποία αποκάλυψε ότι πάνω από το ένα τρίτο των επαγγελματιών του κλάδου διαφωνούν με την εταιρική στάση του εργοδότη τους σχετικά με το Brexit.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το 40% των εργαζομένων στον τομέα των ασφαλίσεων, που δεν μοιράζονται την ίδια άποψη με τους εργοδότες τους σχετικά για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνουν μια διευρυμένη αποσύνδεση μεταξύ της προσωπικής γνώμης του καθενός και της κοινής γνώμης.

Εντούτοις, η ασφαλιστική βιομηχανία συλλήβδην (71%) φαίνεται να συμφωνεί στην ανάγκη χαλάρωσης των κανόνων που θέτει η Ε.Ε.

Ο Επικεφαλής της Moore Stephens , ο Paul Latarche, ανέφερε πως η ασφαλιστική βιομηχανία είναι προφανώς σε βαθιά σύγχυση για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά πιστεύει ότι υπάρχει η πεποίθηση πως ένα Brexit θα επηρεάσει αρνητικά την ασφαλιστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου την ώρα που η ευρωπαϊκή οδηγία, το Solvency II, έχει ήδη ενσωματωθεί στο Αγγλικό Δίκαιο.

Οι άγνωστες συνθήκες που θα διαμορφωθούν, κάνουν σαφές παντού, πως οι διαφωνίες και η έλλειψη πίστης στην Ε.Ε. θα πρέπει να λειανθούν μπροστά σε όποιες αρνητικές συνέπειες, ενός πιθανού Brexit.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 18 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Brexit: Έρευνα της Moore Stephens στην ασφαλιστική βιομηχανία! https://www.insurancedaily.gr/brexit-ereuna-tis-moore-stephens-stin-asfalistiki-viomichania/