Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Χρήση του εγγράφου βασικών πληροφοριών για τους επενδυτές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021


Στις 3 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε τροποποίηση του άρθρου 18 του κατ’εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) 2017/653 για τη συμπλήρωση του Κανονισμού (ΕΕ) 1286/2014 σχετικά με τα έγγραφα βασικών πληροφοριών που αφορούν τα προϊόντα PRIIP.

H προτεινόμενη αυτή τροποποίηση επιτρέπει στους ασφαλιστές να συνεχίσουν τη χρήση του εγγράφου βασικών πληροφοριών για τους επενδυτές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, το οποίο συντάσσεται από τους ΟΣΕΚΑ σε περίπτωση που μία από τις υποκείμενες επενδυτικές επιλογές είναι αμοιβαίο κεφάλαιο.

Η αλλαγή αυτή ήταν επιβεβλημένη λόγω της απόφασης να δοθεί περαιτέρω παράταση της απαλλαγής των ΟΣΕΚΑ από τις ρυθμίσεις του Κανονισμού για τα προϊόντα PRIIPs.

Αναμένεται ότι στις 18 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει την προτεινόμενη τροποποίηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο για έλεγχο (scrutiny), διάρκειας δύο μηνών (με δυνατότητα παράτασης ενός μηνός επιπλέον).

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στις κυρίες Κέλλυ Χατζηδημητρίου (Tηλ. 210 3334135, email:echatz@eaee.gr) και Ρεβέκκα Τούτουζα (Τηλ. 210 3334130, toutouza@eaee.gr).

Πηγή: ΕΑΕΕ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 6 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Χρήση του εγγράφου βασικών πληροφοριών για τους επενδυτές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021! https://www.insurancedaily.gr/chrisi-toy-eggrafoy-vasikon-plirofori/