ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΚΕ

Comergon: Δεσμεύσεις, Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα

Green planet earth

Green planet earth in yours hands

Green planet earth in yours hands

Προκειμένου να ανταποκρίνεται και να υποστηρίζει με επιτυχία τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, η Comergon προσδιόρισε τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της επιχειρηματικής της διακυβέρνησης που είναι ταυτόσημες με τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ποιότητα, την καινοτομία, την επιχειρηματική ηθική και τη «διά βίου» μάθηση. Διασφάλισε, παράλληλα, αμφίδρομη αποτελεσματική επικοινωνία με τους Κοινωνικούς Εταίρους (ασφαλιστικές εταιρείες, προμηθευτές, πολιτεία, ασφαλιζόμενοι, ΜΜΕ κ.λπ.), διαμορφώνοντας συγκεκριμένες πολιτικές σύμφωνα με το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ, προσδιορίζοντας τις σχέσεις και την επικοινωνία μαζί τους και τις προσδοκίες τους με αμοιβαίο σεβασμό, συνέπεια, διαφάνεια, ειλικρίνεια και κατανόηση. Ενσωμάτωσε, δε, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη στρατηγική της με εθελοντικές δράσεις για την Κοινωνία, το Περιβάλλον, τους Εργαζόμενους και την Αγορά, συνεργαζόμενη με ΜΚΟ, οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε Επαγγελματικές Ημερίδες και Επιστημονικές Έρευνες, καλλιεργώντας τον Εθελοντισμό κ.λπ.

Η Comergon δημοσίευσε τον 5ο Κοινωνικό Απολογισμό (για το 2013) που εκδίδεται σύμφωνα με το GRI – G4, για πρώτη φορά μαζί με τον 13ο Οικονομικό Απολογισμό, ως 1ος Ενιαίος Απολογισμός (Integrated Report). Παρέχει έτσι στους κοινωνικούς εταίρους της όλες τις οικονομικές και μη χρηματοοικονομικές πληροφορίες σε θέματα κοινωνίας, περιβάλλοντος, εταιρείας, διακυβέρνησης και αγοράς αποδεικνύοντας ότι η ΕΚΕ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης της Εταιρείας. Με δεδομένο ότι η «ασφάλεια» αποτελεί κοινωνικό αγαθό, ως θεσμός συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομία και στην κοινωνία και αποτελεί βασικό εργαλείο διαχείρισης οικονομικών επιπτώσεων, καθιστώντας έτσι το έργο του μεσίτη ασφαλίσεων «κοινωνικό λειτούργημα» που συμβάλλει στην ψυχική υγεία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών και των επιχειρηματιών. Ωστόσο, η Comergon κατά το 2013 πραγματοποίησε στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων με χορηγίες σε επιλεγμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Συγκεκριμένα ήταν οι Γραμμή Ζωής, Παιδικά Χώρια SOS, UNICEF, Εταιρεία Νόσου Alzheimer, Μαζί για το Παιδί, Χαμόγελο του Παιδιού, Εργαστήρι, Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Συμμετείχε επίσης στην Πρωτοβουλία GoPetition, μια πλατφόρμα διαμαρτυρίας για την κακοποίηση των παιδιών, όπως και στο Africa TIKKUN για τα παιδιά της Αφρικής. Υποστήριξε επίσης το Hellenic American Leadership Council για την κίνηση «Yes, I want to help Greece», όπως και το Παρατηρητήριο των Επιχειρήσεων Περιβάλλοντος για την Ποιότητα των Δημόσιων Επιχειρήσεων κ.ά.

Η Comergon αποτελεί έναν αμιγώς ελληνικό όμιλο με πολυεθνική παρουσία στην Κύπρο, με την Comergon Holding Ventures Ltd και την Αίγυπτο, με την Comergon Egypt Risk Managers Insurance Brokers. H 12ετής διεθνής παρουσία της στις ασφαλιστικές αγορές του εξωτερικού, είχε σαν αποτέλεσμα την επιβράβευση και επιλογή της από τα 5 μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα Μεσιτών Ασφαλίσεων παγκοσμίως (WBN, WING, EURIBRON, TRC, UNISON), ως αποκλειστικού αντιπροσώπου για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο και την συνεχή συνεργασία της με 150 εταιρείες μεσιτών ασφαλίσεων από 65 χώρες!


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 12 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Comergon: Δεσμεύσεις, Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα! https://www.insurancedaily.gr/comergon-%ce%b4%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%8d%ce%b8%cf%85%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba/