
Συζήτηση για το μέλλον του Επιμελητηριακού Θεσμού και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που μπορεί να δώσει στην ελληνική οικονομία έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημήτρη Αυλωνίτη.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, με το νέο επιμελητηριακό νόμο προβλέπεται αναβάθμιση του ρόλου των Επιμελητηρίων της χώρας. Όπως ανακοίνωσε, είναι ζήτημα ημερών η υπογραφή για τους προϋπολογισμούς, το θέμα των Περιφερειακών Συμβουλίων αναμένεται να ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ το μείζον ζήτημα των οφειλών προς το ΓΕΜΗ που έθεσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου, ο κ. Αυλωνίτης το χαρακτήρισε «ευαίσθητο» και όπως ανέφερε, θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα με στόχο να βρεθεί μία ισορροπημένη λύση.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε να βρεθεί μία λύση και στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Επιμελητηρίων, καθώς δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κινητικότητας και ο Γ.Γ. δεσμεύθηκε ότι μέσα στο έτος θα ξεκινήσει διαδικασία προσλήψεων, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανάγκη επικαιροποίησης των οργανογραμμάτων των Επιμελητηρίων, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιχειρηματικότητα, τις πιθανότητες βελτίωσης του επιμελητηριακού νόμου αλλά και το θέμα των Κυριακών, με τον κ. Αυλωνίτη να αναφέρεται στις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους δανειστές και στην πρόθεση του να διεξαχθεί ένας ειλικρινής διάλογος για να βρεθεί ένα βιώσιμο σύστημα.
Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε από τον Γ.Γ. Εμπορίου τη συνδρομή του στην προσπάθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα και να βρεθεί ένα νέο σύγχρονο κτίριο όπου θα μετεγκατασταθεί το Ε.Ε.Α.
Σχόλια
Τι διαβάζεται τώρα

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Τα διδάγματα στην Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν
Στο 14ο Kallithea Run η EUROINS Ελλάδος ως Μέγας Χορηγός
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΦΕΚ: Απευθείας διαβίβαση του Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης και της Βεβαίωσης Επαναπιστοποίησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα μητρώα των Επιμελητηρίων

Χριστουγεννιάτικη “αγκαλιά” του ΕΕΑ σε κοινωνικές δομές

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ θα είναι δίπλα στο έργο της ΕΣΑΠΕ

Ειλικρινής διάλογος και λύση στα προβλήματα των αγροτών

ΕΕΑ- Σωματεία: Συστράτευση και ενέργειες για το δικαίωμα συμβολαίου







