Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διαδικασίες εξπρές για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Businessman pulling a clock hand backwards,time

Με ταχύρυθμες διαδικασίες σχεδιάζει να τρέξει η Εθνική Τράπεζα τον επαναληπτικό διαγωνισμό πώλησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, τον οποίο εκίνησε μετά την αρνητική εξέλιξη που είχε η συμφωνία της με την Exin.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Το αμερικανικό fund, όπως είναι γνωστό, είχε αναδειχθεί προτιμητέος αγοραστής προσφέροντας ως τίμημα το ποσό των 718 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι ο μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής ενεργοποίησε τη διαδικασία κατάρτισης ενός νέου report με επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία (κλείσιμο 2017) προκειμένου να ενημερώσει σχετικά εκτός από τη Fosun, που είχε τη δεύτερη καλύτερη οικονομική προσφορά μετά την Exin και την Gongbao, που επίσης συμμετείχε στον πρώτο διαγωνισμό και φέρεται να έχει εκδηλώσει την επιθυμία συμμετοχής της και στη «επαναληπτική» διαγωνιστική διαδικασία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας είναι να αποστείλει στους δύο ενδιαφερόμενους το σχετικό report πριν το τέλος Απριλίου, ζητώντας τις προσφορές τους σε άμεσο χρόνο, με την προοπτική ως μέτοχος να λάβει τις αποφάσεις της εντός του Μαΐου και επί της ουσίας πριν τη γενική συνέλευση της Τράπεζας που έχει προγραμματιστεί στα τέλη του μηνός, ώστε να ανακοινώσει τη θέση της στους μετόχους.

Ο τρόπος με τον οποίο κινείται πλέον η Εθνική Τράπεζα καταδεικνύει ότι επιθυμεί να περιορίσει, στο μέτρο του δυνατού, το χρόνο που χάθηκε με την Exin. Σημειώνεται ότι, η προσφορά που είχε καταθέσει στον πρώτο διαγωνισμό η Fosun κινήθηκε σε επίπεδα σαφώς χαμηλότερα αυτής της Exin, ήταν στα 630 εκατ. ευρώ, όμως η Εθνική Τράπεζα θεωρεί ότι κατά τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία η Fosun θα μπορούσε να βελτιώσει την προσφορά της καθότι τα οικονομικά μεγέθη της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά και το κλείσιμο του 2017, καταγράφονται σαφώς ενισχυμένα.

Όσο για την Gongbao, η δική της προσφορά είχε κινηθεί ακόμη χαμηλότερα. Μένει, τώρα, να φανεί πώς οι δύο διεκδικητές θα χειριστούν το όλο θέμα. Αν δηλαδή η Fosun θα «διορθώσει» την πρότασή της και κατά πόσο η Gongbao θα θελήσει να χτυπήσει στα… ίσια την ανταγωνίστρια εταιρεία, ανεβάζοντας θεαματικά το αρχικό της τίμημα.

Διαβάστε επίσης:

Εποφθαλμιά η Fosun για την Εθνική – Επανεκτίμηση της προσφοράς


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διαδικασίες εξπρές για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής! https://www.insurancedaily.gr/diadikasies-expres-gia-tin-polisi-tis-ethnikis-asfalistikis/